topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingbullar

Kycklingbullar

med nudlar, citrongräs- och ingefärssky

Ta hjälp av barnen och laga dessa hemrullade kycklingbullar med nudlar, grönsaker och sås gjord på spännande asiatiska smakkombinationer i form av bl.a. hoisinsås, citrongräs och ingefära. Ett kockkomponerat recept som imponerar med rika smaker, men som är oväntat lätt- och snabblagat. En klockren rätt om ni gillar ramen!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Vitlöksklyfta

1

Citrongräs

250

Kycklingfärs

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Morot

1

Ingefära

1

Salladslök

1

Lime

1

Koriander

200

Nudlar

4

Kycklingbuljong

30

Hoisinsås

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)115 kcal
Energi (kJ)480 kJ
Fett2.84 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater15.78 g
varav socker1.3 g
Protein6.18 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Blanda kycklingfärs
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Finhacka hälften av citrongräset väldigt fint. Blanda kycklingfärs, ägg* panko, vitlök, salt* och hackat citrongräs i en bunke. TIPS: Citrongräs är väldigt fibröst så se till att hacka det extra smått.

Trilla kycklingbullar
2

Rulla ca 1 msk färs med fuktade händer till en köttbulle och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Fortsätt rulla resten av färsen - 5 kycklingbullar/person. Tillaga i ugnen i 15-20 min tills de är genomstekta. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
3

Koka upp vatten* i en kastrull. Skär oskalad morot i halvmånar. Finriv ingefära. Riv limezest och och dela limen i klyftor. Slå resterande citrongräs med baksidan av en kniv. Skiva salladslök tunt. Grovhacka koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Koka nudlar
4

Koka nudlarna i 7-8 min. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morotsbitar i 2-3 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt ingefära och fräs i ytterligare 1 min.

Koka sås
5

Tillsätt vatten* [4 dl, 2 pers | 8 dl, 4 pers], kycklingbuljong, hoisinsås, sojasås, limezest, hälften av salladslöken och resterande citrongräs. Låt sjuda i 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och tillsätt en skvätt limejuice.

Servera
6

Fördela nudlar, kycklingbullar och sås mellan era tallrikar. Garnera med koriander och resterande salladslök, och ropa att maten är serverad.