
Ta hjälp av barnen och laga dessa hemrullade kycklingbullar med nudlar, grönsaker och sås gjord på spännande asiatiska smakkombinationer i form av bl.a. hoisinsås, citrongräs och ingefära. Ett kockkomponerat recept som imponerar med rika smaker, men som är oväntat lätt- och snabblagat. En klockren rätt om ni gillar ramen!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1
Vitlöksklyfta
1
Citrongräs
250
Kycklingfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten)
1
Morot
1
Ingefära
1
Salladslök
1
Lime
1
Koriander
200
Nudlar
4
Kycklingbuljong
30
Hoisinsås
1
Ägg
¼
Salt
4
Vatten

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Finhacka hälften av citrongräset väldigt fint. Blanda kycklingfärs, ägg* panko, vitlök, salt* och hackat citrongräs i en bunke. TIPS: Citrongräs är väldigt fibröst så se till att hacka det extra smått.

Rulla ca 1 msk färs med fuktade händer till en köttbulle och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Fortsätt rulla resten av färsen - 5 kycklingbullar/person. Tillaga i ugnen i 15-20 min tills de är genomstekta. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka upp vatten* i en kastrull. Skär oskalad morot i halvmånar. Finriv ingefära. Riv limezest och och dela limen i klyftor. Slå resterande citrongräs med baksidan av en kniv. Skiva salladslök tunt. Grovhacka koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Koka nudlarna i 7-8 min. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morotsbitar i 2-3 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt ingefära och fräs i ytterligare 1 min.

Tillsätt vatten* [4 dl, 2 pers | 8 dl, 4 pers], kycklingbuljong, hoisinsås, sojasås, limezest, hälften av salladslöken och resterande citrongräs. Låt sjuda i 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och tillsätt en skvätt limejuice.

Fördela nudlar, kycklingbullar och sås mellan era tallrikar. Garnera med koriander och resterande salladslök, och ropa att maten är serverad.

