HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingbowl
topBanner
Kycklingbowl

Kycklingbowl

med ingefärsris och sesammajo

Populär

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:Snabb
Allergener:SenapÄggGlutenSojaSesamSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

12.5 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

75 g

Asiatisk woksås

(InnehållerGluten, Soja, Sesam, Sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

0.3 dl

Vatten (steg 5)

3 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)769 kcal
Energi (kJ)3218 kJ
Fett26.62 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater84.84 g
varav socker22.7 g
Protein45.53 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefära. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt*och peppar* och lägg över på en tallrik. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Blanda majonnäs, sojasås [1/2 paket, 2P] och sesamfrön i en skål.

5

Tillsätt kyckling, woksås och vatten* [2 msk | 4 msk] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och låt värmas upp. Smaka av med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen.

6

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar. Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.