topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingbowl

Kycklingbowl

med ingefärsris och sesammajo

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2

Vitlöksklyfta

100

Basmatiris

1

Paprika

1

Ingefära

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

10

Sesamfrön

300

Strimlad kycklingbröstfilé

1

Rödlök

1

Morot

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)504 kcal
Energi (kJ)2110 kJ
Fett25.87 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater26.42 g
varav socker22.6 g
Protein39.75 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt basmatiris, vatten* [3 dl | 6 dl] och en nypa salt*. Koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från plattan och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt*och peppar* och för över den på en tallrik. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda dressing
4

Blanda majonnäs, sojasås [1/2 paket, 2 pers] och sesamfrön i en skål.

Tillsätt kyckling
5

Tillsätt kycklingbitarna, asiatisk woksås och vatten* [2 msk | 4 msk] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och värm upp. Smaka av med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen.

Servera
6

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar. Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.