topBanner
Kyckling satay

Kyckling satay

med koriander och lime

Stilla hungern med detta löjligt goda, enkla och snabblagade recept på kyckling i delikat och smakrik jordnötssås som får det att vattnas i munnen! Servera tillsammans med en fräsch och krispig råkostsallad dressad i samma goda sataysås. Ge rätten ytterligare karaktär genom att toppa med uppfriskande koriander, syrlig lime, stingande chili och knapriga jordnötter.

Taggar:SnabbOne PanUnder 600 kcal
Allergener:jordnötterfiskglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Ekologisk lime

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Chili

1 påse

Koriander

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Kålmix

100 g

Sataysås

(Innehållerjordnötter, fisk, gluten, soja)

2 st

Kycklingbröstfilé

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1788 kJ
Energi (kcal)427 kcal
Fett16 g
varav mättat4 g
Kolhydrater24 g
varav socker16 g
Protein43 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv limezest och dela limen i klyftor. Grovhacka gurka. Riv oskalad morot. Kärna ur och skiva chili tunt. Grovhacka koriander och jordnötter.

2

Blanda sataysås, sojasås, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 4-5 min på varje sida tills den är genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Medan du steker kycklingen, blanda kålmix, morotsriv, gurka, hälften av koriandern och hälften av sataysåsen i en bunke. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

5

När kycklingen är klar, ta av pannan från värmen och häll över resterande sataysås. Vänd kycklingen så att den täcks av såsen.

Skär kycklingen i jämna skivor.

6

Fördela salladen mellan era tallrikar och toppa med kyckling satay. Ringla över all kvarvarande sås från stekpannan. Garnera med resterande koriander, chili och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.