topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling satay

Kyckling satay

med koriander och lime

Stilla hungern med detta löjligt goda, enkla och snabblagade recept på kycklingstrimlor i utsökt jordnötssås som får det att vattnas i munnen tillsammans med en fräsch och krispig råkostsallad. Låt koriander, lime och chili stå för delikat asiatisk smaksättning och toppa med knapriga jordnötter.

Allergener:
Soja
Jordnötter
Fisk
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Jordnötter

1

Lime

Gurka

1

Gurka, piccolo

1

Morot

1

Röd chili

1

Koriander

300

Strimlad kycklinglårfilé

150

Kålmix

100

Sataysås

(Innehåller Soja, Jordnötter, Fisk, Gluten)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)254 kcal
Energi (kJ)1062 kJ
Fett4.5 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater3.64 g
varav socker1.2 g
Protein34.76 g
Salt0.3 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv limezest och dela limen i klyftor. Grovhacka gurka. Riv oskalad morot. Kärna ur och skär chili i tunna skivor. Grovhacka koriander och jordnötter. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Blanda jordnötssås
2

Blanda sataysås, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min, eller tills de är genomstekta och fått fin yta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered råkostsallad
4

Blanda en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt kålsalladmix, morotsriv och gurka,och blanda väl.

Rör ner sås
5

Ta av stekpannan från värmen när kycklingen är genomstekt och rör ner jordnötssåsen.

Servera
6

Fördela råkostsallad och kyckling satay mellan era tallrikar. Ringla över all jordnötssås från stekpannan och garnera med koriander,

chili (starkt) och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.