topBanner
Kryddiga linser

Kryddiga linser

med kokosris och ananassalsa

Upp med en hand om du gillar karibisk mat! Detta recept är en favorit i repris och bjuder på linssås kryddad med varma smaker, mumsigt kokosris och salsa på tomat och ananas som fått kant med uppiggande mynta. En värmande middagsrätt som passar perfekt att njuta av en kall kväll.

Taggar:VegetariskLatmat
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

1 burk

Tomatpuré

100 ml

Kokosmjölk

100 g

Basmatiris

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

1 st

Tomat, Grön

50 g

Ananas

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

1 påse

Mynta

1 paket

Linser

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 4)

(Innehållermjölk)

1.5 dl

Vatten* (steg 1)

1 dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2292 kJ
Energi (kcal)548 kcal
Fett11 g
varav mättat8 g
Kolhydrater81 g
varav socker20 g
Kostfiber15 g
Protein24 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [1 1/2 dl | 3 dl] och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Rör i ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär bort ananasskalet och dela ananasen i mindre bitar. Finhacka vitlök och tomat. Finhacka myntabladen, spara några blad till garnering. Riv oskalad morot. Skölj linser.

3

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Bryn ananasen i 2-3 min, eller tills bitarna börjat bli en aning brända. För över till en skål och ställ åt sidan.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 4-5 min. Tillsätt en klick smör*, vitlök, tomatpuré och Panamat. Fräs i 2 min. Tillsätt linser, vatten* [1 dl | 2 dl], grönsaksbuljong, en nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

5

Blanda ananasen med tomat och mynta i en skål och rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela kokosris och kryddiga linser mellan era tallrikar och toppa med ananassalsa. Garnera med myntablad.