HelloFresh
topBanner
Kryddiga linser

Kryddiga linser

med kokosris och ananassalsa

Upp med en hand om du gillar karibisk mat! Detta recept är en favorit i repris och bjuder på linssås kryddad med varma smaker, mumsigt kokosris och salsa på tomat och ananas som fått kant med uppiggande mynta. En värmande middagsrätt som passar perfekt att njuta av en kall kväll.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 ml

Kokosmjölk

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

½ paket

Panamat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

1 påse

Mynta

1 paket

Linser

1 burk

Tomatpuré

1 st

Tomat, Grön

100 g

Basmatiris

1 st

Ananas

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2492 kJ
Energi (kcal)596 kcal
Fett25 g
varav mättat22 g
Kolhydrater73 g
varav socker21 g
Kostfiber12 g
Protein14 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* i en medelstor kastrull.

Rör i basmatiriset och sänk till låg värme. Låt sjuda under lock i 15 min.

Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

2

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

Skär bort ananasskalet och dela ananasen i mindre bitar.

Finhacka vitlök och tomat.

Finhacka myntabladen, spara några blad till garnering.

Riv oskalad morot.

Skölj linserna under kallt vatten.

3

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme.

Bryn ananasen i 2-3 min, eller tills bitarna börjat bli en aning brända. För över bitarna i en skål och ställ åt sidan.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 4-5 min.

Tillsätt en klick smör*, vitlök, tomatpuré och Panamat [1/2 paket, 2 pers]. Fräs i 2 min.

Tillsätt linserna, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], grönsaksbuljong, en nypa salt* och peppar*. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

5

Blanda ananasen med tomatbitarna och mynta i en skål och rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela kokosris och kryddiga linser mellan era tallrikar och toppa med ananassalsa. Garnera med myntablad.