topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga linser

Kryddiga linser

med kokosris och ananassalsa

Upp med en hand om du gillar karibisk mat! Detta recept är en favorit i repris och bjuder på linssås kryddad med varma smaker, mumsigt kokosris och salsa på tomat och ananas som fått kant med uppiggande mynta. En värmande middagsrätt som passar perfekt att njuta av en kall kväll.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gröna linser

1

Morot

1

Tomat, Grön

250

Kokosmjölk

4

Grönsaksbuljong

100

Basmatiris

4

Panamat

50

Ananas

1

Tomatpuré

1

Röd paprika

2

Vitlöksklyfta

1

Mynta

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)202 kcal
Energi (kJ)845 kJ
Fett1.06 g
varav mättat0.2 g
Kolhydrater26.27 g
varav socker6.2 g
Protein17.2 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Koka kokosris
1

Koka upp kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Rör i basmatiriset och sänk till låg värme. Låt sjuda under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

Förbered råvaror
2

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär bort ananasskalet och dela ananasen i mindre bitar. Finhacka vitlök och tomat. Finhacka myntabladen, spara några blad till garnering. Riv oskalad morot. Skölj linserna under kallt vatten. 

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Bryn ananasen i 2-3 min, eller tills bitarna börjat bli en aning brända. För över bitarna i en skål och ställ åt sidan.

Koka linser
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 4-5 min. Tillsätt en klick smör*, vitlök, tomatpuré och Panamat [1/2 paket, 2 pers]. Fräs i 2 min. Tillsätt linserna, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], grönsaksbuljong, en nypa salt* och peppar*. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

Gör salsa
5

Blanda ananasen med tomatbitarna och mynta i en skål och rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*. 

Servera
6

Fördela kokosris och kryddiga linser mellan era tallrikar och toppa med ananassalsa. Garnera med myntablad.