Kryddiga linser

Kryddiga linser

med kokosris och ananassalsa

Låt oss fresta med med smarrigt ris kokt i kokosmjölk, kryddiga linser och grönsaker i smakrik sås och fräsch, rostad ananassalsa med uppfriskande mynta och gröna tomater. En välbalanserad middag som får smaklökarna att göra piruetter av glädje.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 ml

Kokosmjölk

50 g

Ananas bitar, förskuren

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

½ paket

Central American Style kryddmix

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

150 g

Basmatiris

1 st

Röd paprika

1 påse

Mynta

1 paket

Linser

1 burk

Tomatpuré

1 st

Tomat, Grön

Ingår inte i din leverans

150 ml

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2483 kJ
Energi (kcal)594 kcal
Fett25 g
varav mättat22 g
Kolhydrater73 g
varav socker21 g
Kostfiber12 g
Protein15 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp kokosmjölk, vatten (se ingredienslistan) och en nypa salt i en medelstor kastrull.

Rör i basmatiriset, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i 15 min.Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan tills riset är mjukt och vattnet har absorberats, ca 10 min.

2

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka vitlök och tomat.

Finhacka myntabladen, spara några blad till garnering.

Riv oskalad morot.

Skölj linserna under kallt vatten.

3

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme.

Bryn ananasen i 2-3 min, eller tills bitarna börjat bli en aning brända. För över bitarna i en skål och ställ åt sidan.

4

Ställ tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 4-5 min.

Tillsätt en klick smör, vitlök, kryddmixen [1/2 paket, 2 pers] (stark!) och tomatpuré. Fräs i ca 2 min.Tillsätt linserna, vatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], grönsaksbuljong, en nypa salt och peppar. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

5

Blanda ananasen med tomatbitarna och mynta i en skål och rör om väl. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Fördela kokosris och kryddiga linser mellan era tallrikar och toppa med ananassalsa.