Låt oss fresta med med smarrigt ris kokt i kokosmjölk, kryddiga linser och grönsaker i smakrik sås och fräsch, rostad ananassalsa med uppfriskande mynta och gröna tomater. En välbalanserad middag som får smaklökarna att göra piruetter av glädje.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gröna linser
1
Morot
1
Tomat, Grön
250
Kokosmjölk
4
Grönsaksbuljong
4
Panamat
1
Tomatpuré
2
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
150
Basmatiris
1
Mynta
50
Ananas
1.5
Vatten
Smör
Koka upp kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Rör i basmatiriset, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i 15 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan tills riset är mjukt och vattnet har absorberats, ca 10 min.
Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök och tomat. Finhacka myntabladen, spara några blad till garnering. Riv oskalad morot. Skölj linserna under kallt vatten.
Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Bryn ananasen i 2-3 min, eller tills bitarna börjat bli en aning brända. För över bitarna i en skål och ställ åt sidan.
Ställ tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 4-5 min. Tillsätt en klick smör*, vitlök, kryddmixen [1/2 paket, 2 pers] (stark!) och tomatpuré. Fräs i ca 2 min. Tillsätt linserna, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], grönsaksbuljong, en nypa salt* och peppar*. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.
Blanda ananasen med tomatbitarna och mynta i en skål och rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela kokosris och kryddiga linser mellan era tallrikar och toppa med ananassalsa.