topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga linser

Kryddiga linser

med kokosris och ananassalsa

Låt oss fresta med med smarrigt ris kokt i kokosmjölk, kryddiga linser och grönsaker i smakrik sås och fräsch, rostad ananassalsa med uppfriskande mynta och gröna tomater. En välbalanserad middag som får smaklökarna att göra piruetter av glädje.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gröna linser

1

Morot

1

Tomat, Grön

250

Kokosmjölk

4

Grönsaksbuljong

4

Panamat

1

Tomatpuré

2

Vitlöksklyfta

1

Röd paprika

150

Basmatiris

1

Mynta

50

Ananas

Ingår inte i din leverans

1.5

Vatten

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)202 kcal
Energi (kJ)845 kJ
Fett1.06 g
varav mättat0.2 g
Kolhydrater26.27 g
varav socker6.2 g
Protein17.2 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Koka kokosris
1

Koka upp kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Rör i basmatiriset, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i 15 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan tills riset är mjukt och vattnet har absorberats, ca 10 min.

Förbered råvaror
2

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök och tomat. Finhacka myntabladen, spara några blad till garnering. Riv oskalad morot. Skölj linserna under kallt vatten. 

Bryn ananas
3

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Bryn ananasen i 2-3 min, eller tills bitarna börjat bli en aning brända. För över bitarna i en skål och ställ åt sidan.

Tillaga linser
4

Ställ tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 4-5 min. Tillsätt en klick smör*, vitlök, kryddmixen [1/2 paket, 2 pers] (stark!) och tomatpuré. Fräs i ca 2 min. Tillsätt linserna, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], grönsaksbuljong, en nypa salt* och peppar*. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. 

Gör ananassalsa
5

Blanda ananasen med tomatbitarna och mynta i en skål och rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*. 

Servera
6

Fördela kokosris och kryddiga linser mellan era tallrikar och toppa med ananassalsa.