
Kryddig kyckling
med sweet chilisås och vitlöksstekta grönsaker
Ikväll ska vi ha ris, kyckling och grönsaker lagade med massor av fantasi! Vi kokar ris med vår ljuvliga kryddblandning Ginger Ninja. Kycklingen bryner vi, och sen får den rostas färdig i ugnen. Samtidigt steker vi morot, zucchini, pak choi och vitlök. Allt detta toppar vi med en underbar sweet chilisås!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150
Jasminris
300
Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat
40
Sweet chilisås
25
Sojasås
(Innehåller Gluten, Soja)
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk lime
1
Salladslök
200
Pak choi
1
Morot
2.5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
110
Zucchini
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, Ginger Ninja [½ paket, 2P] och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 1 min på varje sida, tills brynt. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Finhacka morot. Grovhacka pak choi. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva salladslök tunt. Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och zucchini i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Tillsätt pak choi och vitlök, och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över i en skål. Blanda sweet chilisås, sojasås och en generös skvätt limejuice i en liten skål.
Hetta upp samma stekpanna på medellåg värme. Tillsätt chilisås och sjud i 30 sek, eller tills den är uppvärmd.
Skär kyckling in skivor och lägg upp tillsammans med ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar. Skeda över sweet chilisås. Garnera med salladslök och servera med limeklyftor.