HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Kyckling
topBanner
Kryddig kyckling

Kryddig kyckling

med sweet chilisås och vitlöksstekta grönsaker

Ikväll ska vi ha ris, kyckling och grönsaker lagade med massor av fantasi! Vi kokar ris med vår ljuvliga kryddblandning Ginger Ninja. Kycklingen bryner vi, och sen får den rostas färdig i ugnen. Samtidigt steker vi morot, zucchini, pak choi och vitlök. Allt detta toppar vi med en underbar sweet chilisås!

Taggar:SnabbUnder 650 kcal
Allergener:glutensojaäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk lime

1 st

Salladslök

200 g

Pak choi

1 st

Morot

2.5 g

Ginger Ninja

(Innehållerägg, senap)

110 g

Zucchini

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2684.5801 kJ
Energi (kcal)641.63 kcal
Fett14.5033 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater85.4136 g
varav socker19 g
Protein40.7905 g
Salt6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och. Rör i ris, Ginger Ninja [½ unit, 2P] och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset skal serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 1 min på varje sida, tills brynt. Överför kyckling till en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

3

Skär (oskalad) morot i ½ cm stavar. Grovhacka pak choi. Skär zucchini i tunna halvmånar. Finhacka eller pressa vitlök. Skär salladslök i tunna skivor. Skär lime i klyftor.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och zucchini i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Tillsätt pak choi och vitlök, och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och överför till en skål. Blanda sweet chilisås, sojasås och en generös skvätt limejuice i en liten skål.

5

Hetta upp samma stekpanna på medellåg värme. Tillsätt chilisås och sjud i 30 sek, eller tills den är uppvärmd.

6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar. Toppa med kyckling och skeda över sweet chilisås. Garnera med salladslök och servera med limeklyftor.