HelloFresh
Kryddig baharatkyckling

Kryddig baharatkyckling

med broccoli, rostade potatisklyftor och morötter

Barnvänlig

Flyg din matta österut och gör ett stopp på den arabiska halvön för att smaka en nyklassisk saga av exotisk barahatkyckling. Den mellanösterska hettan ger färg åt rostade potatisklyftor och morötter i den här sandstormen av smaker som fångar både stora och små hjärtan med sin mystik.

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

2 st

Morot

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

250 g

Broccoli

1 påse

Kruspersilja

2 st

Kycklingbröstfilé

2 g

Baharat kryddmix

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3213 kJ
Energi (kcal)768 kcal
Fett26 g
varav mättat14 g
Kolhydrater80 g
varav socker31 g
Kostfiber16 g
Protein49 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Klyfta potatis i 1 cm breda klyftor. Skär morot i 1 cm breda skivor.

Lägg grönsakerna på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt och en nypa peppar* och blanda runt.

Sprid ut grönsakerna jämnt på plåten och rosta dem tills de är mjuka, 25-30 min.

2

Medan grönsakerna är i ugnen, skiva lök tunt och finhacka vitlök. Skär citron i klyftor. Dela broccoli i buketter och grovhacka stjälken. Finhacka persilja, även stjälkarna.

3

Värm upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme.

Lägg under tiden kycklingfiléerna i en medelstor skål och krydda med baharat kryddmixen och en nypa salt*.

När oljan blivit varm steker du kycklingen i 3-5 min per sida tills den fått en gyllenbrun ytan.

Placera kycklingfiléerna på en tallrik och sätt åt sidan tillsvidare.

TIPS: Om barnen är kräsna kan ni bara marinera era egna kycklingfiléer med baharat. Det går även bra att stek kycklingen i separat stekpanna om barnen inte är så förtjusta i sås.

4

Sänk stekplattan till medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och bryn tills löken är mjuk, 2-3 min.

Häll över matlagningsgrädde och en skvätt citronjuice. Rör om tills såsen är uppvärmd.

Ta samtidigt och koka upp vatten* i en vattenkokare.

5

Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Låt den tillagas i gräddsåsen tills genomkokt, medan såsen sjuder i 10-12 min. När kycklingen är så gott som klar, strö över hälften av persiljan och rör runt.

Lägg broccolin i en bunke medan kycklingen tillagas. Häll över det kokande vattnet. Låt stå i 10 min, häll sedan av vattnet.

VIKTIGT: Kycklingen är klar när köttet är helt vitt utan rosa inslag.

6

Fördela de rostade grönsakerna, broccoli och kyckling och sås på varsin tallrik och dekorera med den resterande persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!