Kryddig baharatkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig baharatkyckling

Kryddig baharatkyckling

med broccoli, rostade potatisklyftor och morötter

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Baharat kryddmix

500

Potatis

2

Morot

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

1

Citron

250

Broccoli

1

Kruspersilja

Kycklingbröstfilé

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)0 kcal
Energi (kJ)0 kJ
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Klyfta potatis i 1 cm breda klyftor. Skär morot i 1 cm breda skivor. Lägg grönsakerna på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över olja*. Krydda med salt* och en nypa peppar* och blanda runt. Sprid ut grönsakerna jämnt på plåten och rosta dem tills de är mjuka, 25-30 min.

2

Medan grönsakerna är i ugnen, skiva lök tunt och finhacka vitlök. Skär citron i klyftor. Dela broccoli i buketter och grovhacka stjälken. Finhacka persilja, även stjälkarna.

3

Värm upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Lägg under tiden kycklingfiléerna i en medelstor skål och krydda med baharat kryddmixen och en nypa salt*. När oljan blivit varm steker du kycklingen i 3-5 min per sida tills den fått en gyllenbrun ytan. Placera kycklingfiléerna på en tallrik och sätt åt sidan tillsvidare. TIPS IN REMPS

4

Sänk stekplattan till medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och bryn tills löken är mjuk, 2-3 min. Häll över matlagningsgrädde och en skvätt citronjuice. Rör om tills såsen är uppvärmd. Ta samtidigt och koka upp vatten* i en vattenkokare. 

5

Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Låt den tillagas i gräddsåsen tills genomkokt, medan såsen sjuder i 10-12 min. När kycklingen är så gott som klar, strö över hälften av persiljan och rör runt. Lägg broccolin i en bunke medan kycklingen tillagas. Häll över det kokande vattnet. Låt stå i 10 min, häll sedan av vattnet. VIKTIGT: Kycklingen är klar när köttet är helt vitt utan rosa inslag.

6

Fördela de rostade grönsakerna, broccoli och kyckling och sås på varsin tallrik och dekorera med den resterande persilja.Servera med citronklyftor vid sidan av.