Har du aldrig hört om taquitos? Det är en mexikansk maträtt som består av en liten ihoprullad tortilla med fyllning. Vår härliga variant innehåller blandfärs som steks med vår egen kryddblandning, Panamat. Vi serverar våra blandfärs-taquitos med rostad Tex Mex-potatis, pico de gallo och gräddfil med limesmak.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
5 g
Tex-Mex
250 g
Blandfärs
4 g
Panamat
2 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
½ burk
Tomatpuré
½ st
Rödlök
½ st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Tex-Mex, salt och peppar.
Rosta i 25–35 minuter, eller tills mjuka och gyllene.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs, Panamat, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt.
Rör i vatten [2 msk | 4 msk] och stek ytterligare 1 min.
Ta av stekpannan från värmen.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Medan färsen steks, skär tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka lök [1/2 st, 2P] och koriander.
Blanda tomat, lök, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en medelstor skål.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Fördela köttfärs på en sida av tortillabröden, rulla ihop dem hårt och lägg rullarna på en ny plåt med bakplåtspapper.
Pensla taquitos generöst med olivolja och strö över en nypa salt.
Ugnsbaka i 7–9 min, eller tills krispiga och gyllenbruna.
Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda gräddfil, en skvätt limesaft och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp taquitos på tallrikar.
Ringla över lime-gräddfil och toppa med en sked pico de gallo.
Lägg upp potatis på tallrikar och servera med resterande pico de gallo och gräddfil.