Krispigt fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispigt fläskkött

Krispigt fläskkött

med rädissallad och nordisk salsa verde

Servera familjen gyllenstekta kotletter gjorda från grunden till middag ikväll. Allt i allt är detta en snabblagad och lätt rätt där de frasiga panerade fläskkotletterna kombineras med en uppfriskande rädissallad och en underbar nordisk salsa verde med persilja, solroskärnor och citronjuice.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Grekisk salladsost

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Rädisor

½

Vitlöksklyfta

½

Ekologisk citron

250

Skivad fläskkotlett

1

Sallad

20

Solroskärnor

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 4)

2

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)487 kcal
Energi (kJ)2036 kJ
Fett31.2 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater16.4 g
varav socker4 g
Protein34.8 g
Salt0.4 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Riv en stor nypa citronzest [1/2 st, 2P] och skär citron i klyftor. Finhacka vitlök [1/2 st, 2P] och persilja.

Blanda salsa verde
2

Blanda citronzest, persilja, vitlök, solrosfrön, lite citronjuice och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål. Ställ åt sidan.

Förbered rädissallad
3

Bryt av gemsalladblad. Skär rädisor i kvartar. Lägg upp gemsallad och rädisor på en tallrik. Smula över grekisk salladsost, ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*.

Panera kött
4

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Placera panko i en ny skål.Vänd köttet först i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek köttet i 2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper, så överflödig olja absorberas. TIPS: Tillsätt extra olja efter behov så schnitzlar inte fastnar på pannan. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Servera krispigt fläskkött med rädissallad på tallrikar, och ringla över nordisk salsa verde.