Servera familjen gyllenstekta kotletter gjorda från grunden till middag ikväll. Allt i allt är detta en snabblagad och lätt rätt där de frasiga panerade fläskkotletterna kombineras med en uppfriskande rädissallad och en underbar nordisk salsa verde med persilja, solroskärnor och citronjuice.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Grekisk salladsost
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Rädisor
½
Vitlöksklyfta
½
Ekologisk citron
250
Skivad fläskkotlett
1
Sallad
20
Solroskärnor
1
Bladpersilja
1
Ägg (steg 4)
2
Olivolja (steg 2)
Riv en stor nypa citronzest [1/2 st, 2P] och skär citron i klyftor. Finhacka vitlök [1/2 st, 2P] och persilja.
Blanda citronzest, persilja, vitlök, solrosfrön, lite citronjuice och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål. Ställ åt sidan.
Bryt av gemsalladblad. Skär rädisor i kvartar. Lägg upp gemsallad och rädisor på en tallrik. Smula över grekisk salladsost, ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*.
Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Placera panko i en ny skål.Vänd köttet först i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek köttet i 2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper, så överflödig olja absorberas. TIPS: Tillsätt extra olja efter behov så schnitzlar inte fastnar på pannan. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Servera krispigt fläskkött med rädissallad på tallrikar, och ringla över nordisk salsa verde.