HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Kyckling
topBanner
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med sötpotatis, broccoli och vitlöksdressing

Sätt tänderna i krispig kyckling som konkurrerar med knapriga sötpotatispommes om barnens uppmärksamhet runt middagsbordet. Tillsammans med en krämig vitlöksdipp kommer den här familjeidyllen att smälta i allas munnar, stora som små. Toppa med några droppar citron och servera med gyllene broccoli.

Allergener:SenapÄggGlutenMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

450 g

Sötpotatis

250 g

Broccoli

Citron

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

½ st

Vitlöksklyfta

75 g

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

280 g

Kycklinginnerfilé

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)590 kcal
Energi (kJ)2468 kJ
Fett19.72 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater51.62 g
varav socker6.9 g
Protein47.12 g
Salt0.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala och skär sötpotatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Baka på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.

2

Dela broccoli i små buketter och hacka stjälken. Placera broccolin på bakplåten när det är 15 min kvar av sötpotatisens tillagningstid. Vänd grönsakerna försiktigt och sätt tillbaka plåten i ugnen för att baka de sista 15 min. 

3

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den första. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i den andra. Skär vardera kycklingfilé i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda. Vänd kyckling först i ägg och sedan i panko. Sätt åt sidan på en tallrik.

4

Täck basen på en stor stekpanna med olja*. Hetta upp oljan* på medelhög värme. Stek hälften av kycklingen tills gyllenbrun, 7-10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över till en tallrik klädd med hushållspapper. Tillaga resterande kyckling på samma sätt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Dela citron i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2P], majonnäs, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

6

Fördela broccoli och sötpotatispommes och krispiga kyckling mellan era tallrikar. Servera tillsammans med citronklyftor och vitlöksdressing.