topBanner
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med sötpotatis, broccoli och vitlöksdressing

Sätt tänderna i krispig kyckling som konkurrerar med knapriga sötpotatispommes om barnens uppmärksamhet runt middagsbordet. Tillsammans med en krämig vitlöksdipp kommer den här familjeidyllen att smälta i allas munnar, stora som små. Toppa med några droppar citron och servera med gyllene broccoli.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:äggglutenmjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Broccoli

1 st

Citron

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Kycklingbröstfilé

½ st

Vitlöksklyfta

½ paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2605 kJ
Energi (kcal)623 kcal
Fett21 g
varav mättat5 g
Kolhydrater52 g
varav socker8 g
Protein50 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär oskalad sötpotatis i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt (2 plåtar för 4 pers) med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*.

Baka på översta hyllan i ugnen i 20 min, eller tills gyllene.

2

Dela broccoli i små buketter och hacka stjälken.

Placera broccolin på bakplåten när det är 15 min kvar av sötpotatisens tillagningstid. Vänd grönsakerna försiktigt och sätt tillbaka plåten i ugnen för att baka de sista 15 min.

3

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* i den första. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i den andra. Skär vardera kycklingfilé i 2 cm tjocka strimlor. Vänd strimlorna först i ägg* och sedan i panko. Sätt åt sidan på en tallrik.

4

Täck basen på en stor stekpanna med olja*. Hetta upp oljan* på medelhög värme. Stek hälften av kycklingstrimlorna tills de är gyllenbruna, 7-10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

För över strimlorna till en tallrik klädd med hushållspapper. Tillaga resterande kycklingstrimlor på samma sätt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Dela citron i klyftor. Finhacka (eller pressa) vitlök [1/2 st, 2 pers].

Blanda vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2 pers], majonnäs, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela broccoli - och sötpotatisbitar och de krispiga kycklingstrimlorna mellan era tallrikar. Servera tillsammans med citronklyftor och vitlöksdressing.