Sätt tänderna i krispig kyckling som konkurrerar med knapriga sötpotatispommes om barnens uppmärksamhet runt middagsbordet. Tillsammans med en krämig vitlöksdipp kommer den här familjeidyllen att smälta i allas munnar, stora som små. Toppa med några droppar citron och servera med gyllene broccoli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Ekologisk citron
25 g
Majonnäs
(InnehållerSenap, Ägg)75 g
Gräddfil
300 g
Kycklingbröstfilé
250 g
Broccoli
30 g
Panko ströbröd
(InnehållerGluten, Vete)450 g
Sötpotatis
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Ägg
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad sötpotatis i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt (2 plåtar för 4 pers) med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka på översta hyllan i ugnen i 20 min, eller tills gyllene.
Dela broccoli i små buketter och hacka stjälken. Placera broccolin på bakplåten när det är 15 min kvar av sötpotatisens tillagningstid. Vänd grönsakerna försiktigt och sätt tillbaka plåten i ugnen för att baka de sista 15 min.
Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* i den första. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i den andra. Skär vardera kycklingfilé i 2 cm tjocka strimlor. Vänd strimlorna först i ägg* och sedan i panko. Sätt åt sidan på en tallrik.
Täck basen på en stor stekpanna med olja*. Hetta upp oljan* på medelhög värme. Stek hälften av kycklingstrimlorna tills de är gyllenbruna, 7-10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över strimlorna till en tallrik klädd med hushållspapper. Tillaga resterande kycklingstrimlor på samma sätt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Dela citron i klyftor. Finhacka (eller pressa) vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2 pers], majonnäs, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Fördela broccoli - och sötpotatisbitar och de krispiga kycklingstrimlorna mellan era tallrikar. Servera tillsammans med citronklyftor och vitlöksdressing.