Sätt tänderna i krispig kyckling som konkurrerar med knapriga sötpotatispommes om barnens uppmärksamhet runt middagsbordet. Tillsammans med en krämig vitlöksdipp kommer den här familjeidyllen att smälta i allas munnar, stora som små. Toppa med några droppar citron och servera med gyllene broccoli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75
Gräddfil
300
Kycklingbröstfilé
250
Broccoli
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
450
Sötpotatis
1
Citron
½
Vitlöksklyfta
1
Ägg
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala och skär sötpotatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.
Dela broccoli i små buketter och hacka stjälken. Blanda broccolin tillsammans med en skvätt olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in broccolin i ugnen för att baka de sista 15 min av sötpotatisens tillagningstid. TIPS: Alternativt placera broccolin på samma bakplåt som sötpotatisen om det finns plats.
Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* i den första. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i den andra. Skär vardera kycklingfilé i 2 cm tjocka strimlor. Vänd kycklingstrimlorna först i ägg* och sedan i panko. Sätt åt sidan på en tallrik.
Täck basen på en stor stekpanna med olja*. Hetta upp oljan* på medelhög värme. Stek hälften av kycklingstrimlorna tills de är gyllenbruna, 7-10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över strimlorna till en tallrik täckt med hushållspapper. Tillaga resterande kycklingstrimlor på samma sätt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Dela citron i klyftor. Finhacka vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2 pers], majonnäs, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Fördela sötpotatispommes och de krispiga kycklingstrimlorna mellan era tallrikar.Servera tillsammans med citronklyftor och vitlöksdressing.