HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Kyckling
topBanner
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med sötpotatispommes, broccoli och vitlöksdressing

Allergener:äggsenapmjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

30 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Kycklingbröstfilé

Broccoli

Sötpotatis

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Citron

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)713.1627 kJ
Energi (kcal)170.45 kcal
Fett11.49 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater11.8875 g
varav socker0.9 g
Protein4.9175 g
Salt0.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär sötpotatis i 1 cm tjocka pommes frites. Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.

2

Dela broccoli i små buketter och hacka stjälken. Blanda broccolin tillsammans med en skvätt olja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in broccolin i ugnen för att baka de sista 15 min av sötpotatisens tillagningstid. TIPS: Alternativt placera broccolin på samma bakplåt som sötpotatisen om det finns plats. 

3

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ett ägg* i den första. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i den andra.

4

Skär vardera kycklingfilé i 2 cm tjocka strimlor. Vänd kycklingstrimlorna först i ägg* och sedan i panko. Sätt åt sidan på en tallrik.

5

Täck basen på en stor stekpanna med olja*. Hetta upp oljan* på medelvärme. Stek hälften av kycklingstrimlorna tills de är gyllenbruna, 7-10 min. Krydda meden nypa salt* och peppar*. För över strimlorna till en tallrik täckt med hushållspapper. Tillaga resterande kycklingstrimlor på samma sätt. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Finhacka vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och majonnäs i en skål. Dela citron i klyftor. Fördela sötpotatispommes och de panerade kycklingstrimlorna mellan era tallrikar. Servera tillsammans med citronklyftor och vitlöksdressing.