Krispig gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig gnocchi

Krispig gnocchi

med stark tomatsås och finriven ost

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, creme fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:
Under 650 kcal
One Pan
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Chili flakes

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4

Grönsaksbuljong

2

Vitlöksklyfta

15

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

250

Körsbärstomater

½

Zucchini

½

Rödlök

1

Basilika

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 1)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)509 kcal
Energi (kJ)2131 kJ
Fett15.74 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater72.01 g
varav socker7.7 g
Protein17.39 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek pangrattato
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek hälften av vitlöken i 1 min. Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek under omrörning tills gyllene och krispig, 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och lägg över till en tallrik. Skölj av stekpannan.

Stek gnocchi
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och lägg över till en tallrik. TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Förbered grönsaker
3

Halvera körsbärstomater. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i kvartar på längden, och hacka sedan på bredden. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Plocka och grovhacka basilikablad. Skölj spenat.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchinin börjar få färg. Tillsätt körsbärstomater, Medelhavets Pärla och resterande vitlök, och stek i 3-4 min.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme. Tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan. Sjud under omrörning i 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt spenat, och blanda tills täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp grönsaker i skålar - se till att få med all sås. Toppa med stekt gnocchi, riven hårdost och vitlökspangrattato. Krydda med en nypa chili flakes om du gillar stark mat.