HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Gnocchi
topBanner
Krispig gnocchi

Krispig gnocchi

med stark tomatsås och finriven ost

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, creme fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:VegetariskOne PanUnder 650 kcal
Allergener:mjölkäggsellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Chili flakes

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

60 g

Spenat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 st

Vitlöksklyfta

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

350 g

Gnocchi

(InnehållerglutenKan innehållasoja, senap)

250 g

Körsbärstomater

110 g

Zucchini

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Basilika

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 1)

½ dl

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2131.2668 kJ
Energi (kcal)509.385 kcal
Fett15.738 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater72.0102 g
varav socker7.7 g
Protein17.3865 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek hälften av vitlöken i 1 min. Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek under omrörning tills gyllene och krispig, 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och lägg över till en tallrik. Skölj av stekpannan.

2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och lägg över till en tallrik. TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

3

Halvera körsbärstomater. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i kvartar på längden, och hacka sedan på bredden. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Plocka och grovhacka basilikablad. Skölj spenat.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchinin börjar få färg. Tillsätt körsbärstomater, Medelhavets Pärla och resterande vitlök, och stek i 3-4 min.

5

Sänk till medelvärme. Tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan. Sjud under omrörning i 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt spenat, och blanda tills täckt med sås.

6

Lägg upp grönsaker i skålar - se till att få med all sås. Toppa med stekt gnocchi, riven hårdost och vitlökspangrattato. Krydda med en nypa chili flakes om du gillar stark mat.