
Krispig baconsandwich
med balsamicostekt svamp och grönsallad
Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid. Här har vi kombinerat smaker som (nästan) alla älskar. Ljuvligt bröd med persiljesmak. Knaprig bacon, krispig sallad, stekta champinjoner och syrligt äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
125 g
Bacon, skivor
200 g
Champinjoner
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Äpple
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
60 g
Salladsmix
Ingår inte i din leverans
2 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Placera baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i toppen av ugnen i ca 15 min, eller tills krispiga.

Skär svamp i tunna skivor.
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka vitlök.
Skölj salladsmix.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på hög värme.
Stek lök i 1-2 min.
Tillsätt svamp och stek tills mjuk, 3-5 min.
Tillsätt balsamvinäger, hälften av vitlöken och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i ytterligare 3-5 min, eller tills karamelliserat.

Finhacka persilja och blanda den med resterande vitlök och olivolja [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

Dela bröd på både längden och bredden, och bre på persiljeolja.
Värm bröd i ugnen i 7-8 min.
Skär äpple i tunna skivor.

När brödet är klart, bre majonnäs på bottenskivan.
Placera svamp, lök, bacon och salladsmix ovanpå.
Toppa med äppleskivor, på med locket och hugg in!