HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Baconsandwich
topBanner
Krispig baconsandwich

Krispig baconsandwich

med balsamicostekt svamp och grönsallad

Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra gott till en picknick. Här har vi kombinerat smaker som så gott som alla älskar. Ljuvligt bröd med persiljesmak. Knaprig bacon, krispig sallad, stekta champinjoner och syrlig äpple.

Taggar:SnabbBarnvänligMjölkfri
Allergener:SulfiterGlutenVeteSenapÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

125 g

Bacon, skivor

200 g

Champinjoner

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Baguette

(InnehållerGluten, VeteKan innehållaSesam)

1 st

Äpple

50 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)946 kcal
Energi (kJ)3957 kJ
Fett59.83 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater77.46 g
varav socker16.9 g
Protein23.33 g
Salt3.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Placera baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i toppen av ugnen i ca 15 min, eller tills krispiga.

2

Skär svamp i tunna skivor.

Skiva lök tunt.

Finhacka vitlök.

Skölj salladsmix.

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på hög värme.

Stek lök i 1-2 min.

Tillsätt svamp och stek under omrörning tills mjuk, 3-5 min. 

Tillsätt balsamvinäger, hälften av vitlöken och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i ytterligare 3-5 min, eller tills karamelliserat.

4

Finhacka persilja och blanda den med resterande vitlök och olivolja [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

5

Dela bröd på både längden och bredden, och bre på persiljeolja.

Värm bröd i ugnen i 7-8 min.

Skär äpple i tunna skivor.

6

När brödet är klart, bre majonnäs på bottenskivan.

Placera svamp, lök, bacon och salladsmix ovanpå.

Toppa med äppleskivor, på med locket och hugg in!