Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra gott till en picknick. Här har vi kombinerat smaker som så gott som alla älskar. Ljuvligt bröd med persiljesmak. Knaprig bacon, krispig sallad, stekta champinjoner och syrlig äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 ml
Balsamvinäger
(InnehållerSulfiter)125 g
Bacon, skivor
200 g
Champinjoner
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
2 st
Baguette
(InnehållerGluten, VeteKan innehållaSesam)1 st
Äpple
50 g
Majonnäs
(InnehållerSenap, Ägg)60 g
Salladsmix
2 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Placera baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i toppen av ugnen i ca 15 min, eller tills krispiga.
Skär svamp i tunna skivor.
Skiva lök tunt.
Finhacka vitlök.
Skölj salladsmix.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på hög värme.
Stek lök i 1-2 min.
Tillsätt svamp och stek under omrörning tills mjuk, 3-5 min.
Tillsätt balsamvinäger, hälften av vitlöken och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i ytterligare 3-5 min, eller tills karamelliserat.
Finhacka persilja och blanda den med resterande vitlök och olivolja [2 msk | 4 msk] i en liten skål.
Dela bröd på både längden och bredden, och bre på persiljeolja.
Värm bröd i ugnen i 7-8 min.
Skär äpple i tunna skivor.
När brödet är klart, bre majonnäs på bottenskivan.
Placera svamp, lök, bacon och salladsmix ovanpå.
Toppa med äppleskivor, på med locket och hugg in!