Krämig räkröra i varm brioche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig räkröra i varm brioche

Krämig räkröra i varm brioche

med krispig schalottenlök och färsk dill

Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Vi steker räkor och blandar dem sen med gurka, majonnäs och dill. Vi fyller briochebröd med räkröra, stekt schalottenlök, och morotsband, och serverar den med krispig klyftpotatis.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Kräftdjur
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 portionspåse

Dill

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Schalottenlök

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3519 kJ
Energi (kcal)841 kcal
Fett42.5 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater93.6 g
varav socker16 g
Protein23 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat. 

Skär potatis (oskalad) i 2 cm tjocka klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuka och gyllene. 

Stek räkor
2

Under tiden, finhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med salt och peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 2-3 min eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över räkor i en medelstor skål för att svalna.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 

Förbered råvaror
3

Finhacka gurka [1/2 st, 2P], dill och vitlök [1/2 st, 2P].

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Torka ur stekpannan som du använde till räkorna, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek schalottenlök i 2-3 min, eller tills gyllene och krispig. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Värm bröd
4

Mosa smör [2 msk | 4 msk] och vitlök med en gaffel i en liten skål.

Dela bröd på längden och bre dem med vitlökssmör.

När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, placera bröd direkt på gallret (smörsidan uppåt). Rosta i ugnen i 5-6 min, tills uppvärmt och rostat.

Blanda räkröra
5

Under tiden, rör i gurka, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och hälften av dillen i skålen med räkor.

Blanda morotsband, resterande dill, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en ny medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp bröd på tallrikar och fyll det med räkröra, schalottenlök och morotsband. 

Servera med klyftpotatis och resterande morotsband.