Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Vi steker räkor och blandar dem sen med gurka, majonnäs och dill. Vi fyller briochebröd med räkröra, stekt schalottenlök, och morotsband, och serverar den med krispig klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 portionspåse
Dill
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Gurka
1 st
Morot
1 st
Schalottenlök
½ st
Vitlöksklyfta
2 msk
Smör (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram smör så det blir rumstempererat.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuka och gyllene.
Under tiden, finhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 2-3 min eller tills brynta och genomstekta. Lägg över räkor i en medelstor skål för att svalna.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Finhacka gurka [1/2 st, 2P], dill och vitlök [1/2 st, 2P].
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Torka ur stekpannan som du använde till räkorna, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek schalottenlök i 2-3 min, eller tills gyllene och krispig. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
Mosa smör [2 msk | 4 msk] och vitlök med en gaffel i en liten skål.
Dela bröd på längden och bre dem med vitlökssmör.
När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, placera bröd direkt på gallret (smörsidan uppåt). Rosta i ugnen i 5-6 min, tills uppvärmt och rostat.
Under tiden, rör i gurka, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och hälften av dillen i skålen med räkor.
Blanda morotsband, resterande dill, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en ny medelstor skål.
Lägg upp bröd på tallrikar och fyll det med räkröra, schalottenlök och morotsband.
Servera med klyftpotatis och resterande morotsband.