
Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade rätt smeka dina smaklökar. Vi steker lax med lök, vitlök, zucchini och morot och låter dem sedan puttra i en underbar crème fraiche-sås som vi smaksätter med dill och grönsaksbuljong. Sedan vänder vi ner färsk tagliatelle i såsen, och så är det bara att hugga in!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Zucchini
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
1 st
Lök
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Tagliatelle, färsk
(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: valnötter, Blötdjur, Mjölk, Nötter, Kräftdjur, Ägg, Soja, Senap, Fisk)
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Dill
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Morot
140 g
Bacon, tärnad
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
2 dl
Sparat pastavatten
¼ tsk
Salt till pasta

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv zucchini och morot (oskalad) grovt.
Finhacka dill och spara lite till garnering.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs lök och vitlök i 2–3 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt zucchini, morot och salt och stek i 3 min, tills mjuka.
Under tiden, ta bort skinnet och tärna lax i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsätt lax till stekpannan och stek i 6–7 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt crème fraiche, sparat kokvatten, buljong, dill och salt till stekpannan.
Sjud i 4–5 min, eller tills tjocknat. Krydda med en nypa peppar.
Vänd ner pasta och bacon i såsen.

Lägg upp laxpasta i skålar och garnera med resterande dill.