topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig laxpasta

Krämig laxpasta

med riven zucchini och färsk dill

Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade laxpasta med creme fraiche, dill och citron smeka dina smaklökar. Zucchini och morot ger fyllighet medan lök och vitlök ger finjusterad balans. En enkel laxpasta är en klassiker som alltid går hem.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Zucchini

1 st

Morot

1 portionspåse

Dill

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)850 kcal
Energi (kJ)3557 kJ
Fett42.5 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater80.1 g
varav socker8.1 g
Protein40.4 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. 

Skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. 

Pressa vitlök. 

Riv zucchini [1/2 st, 2P] och morot. 

Finhacka dill (spara lite till garnering).

Fräs grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek lök och vitlök i 2-3 min. 

Tillsätt zucchini, morot och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och stek i 3 min. 

Ta samtidigt bort skinnet från laxen och och tärna den i 2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. 

Stek lax
3

Tillsätt lax till stekpannan och stek i 6-7 min.

Koka pasta
4

Tillsätt pasta i kastrullen med det kokande vattnet. Koka i 3-4 min eller tills 'al dente'. 

Spara lite av kokvattnet [2 dl | 4 dl] innan du häller av pastan.

Koka sås
5

Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], sparat kokvatten [1-2 dl | 3-4 dl], grönsaksbuljong, dill och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan. Rör om och sjud sedan i 4-5 min. Krydda med peppar. 

Tillsätt kokt pasta till stekpannan och rör om försiktigt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
6

Fördela pasta mellan era tallrikar. 

Garnera med dill.