
Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade rätt smeka dina smaklökar. Vi steker lax med lök, vitlök, zucchini och morot och låter dem sedan puttra i en underbar crème fraiche-sås som vi smaksätter med dill och grönsaksbuljong. Sedan vänder vi ner färsk tagliatelle i såsen, och så är det bara att hugga in!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Zucchini
1 st
Morot
1 portionspåse
Dill
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
250 g
Tagliatelle
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv zucchini [1/2 st, 2P] och morot (oskalad) grovt.
Finhacka dill och spara lite till garnering.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs lök och vitlök i 2–3 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt zucchini, morot och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i 3 min, tills mjuka.
Under tiden, ta bort skinnet och tärna lax i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsätt lax till stekpannan och stek i 6–7 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt crème fraiche, sparat kokvatten, grönsaksbuljong, dill och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan.
Sjud i 4–5 min, eller tills tjocknat. Krydda med en nypa peppar.
Vänd ner pasta i såsen.

Lägg upp laxpasta i skålar och garnera med resterande dill.