HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Basilikakyckling
topBanner
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med potatis och äppelsallad

Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Taggar:SnabbUnder 650 kcal
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

280 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

20 g

Småpotatis

efter behov

Kycklinginnerfilé

Kycklingbuljong

Äpple

Salladsmix

Basilika

Solrosfrön

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)958.1359 kJ
Energi (kcal)229 kcal
Fett9.35 g
varav mättat1.9 g
Kolhydrater1.84 g
varav socker1 g
Protein34.28 g
Salt0.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Grovhacka basilikabladen. 

2

Tillsätt potatisen och en nypa salt* till det kokande vattnet. Låt koka i 10-15 min tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen tillsammans med en klick smör* och en nypa salt*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills den fått fin stekyta och genomstekt. Ta av stekpannan från värmen och lägg kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Kärna ur och skiva äpple tunt. Blanda en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt äpple och salladsmix. Blanda salladen precis innan servering så den håller sig krispig.

5

Låt stekpannan svalna något innan du sätter tillbaka den på medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, buljong och hälften av basilikan och låt såsen värmas upp, 1-2 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela potatis, kyckling och äppelsallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikasåsen över kycklingen och potatisen. Garnera med solrosfrön och den återstående basilikan.