Krämig basilikakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med potatis och äppelsallad

Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Matlagningsgrädde

400

Potatis

280

Kycklinginnerfilé

4

Kycklingbuljong

1

Äpple

60

Salladsmix

1

Basilika

20

Solroskärnor

Ingår inte i din leverans

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)229 kcal
Energi (kJ)958 kJ
Fett9.35 g
varav mättat1.9 g
Kolhydrater1.84 g
varav socker1 g
Protein34.28 g
Salt0.3 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Grovhacka basilikabladen. 

Koka potatis
2

Tillsätt potatisen och en nypa salt* till det kokande vattnet. Låt koka i 10-15 min tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen tillsammans med en klick smör* och en nypa salt*.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills den fått fin stekyta och genomstekt. Ta av stekpannan från värmen och lägg kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered äppelsallad
4

Kärna ur och skiva äpple tunt. Blanda en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt äpple och salladsmix. Blanda salladen precis innan servering så den håller sig krispig.

Koka krämig sås
5

Låt stekpannan svalna något innan du sätter tillbaka den på medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, buljong och hälften av basilikan och låt såsen värmas upp, 1-2 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela potatis, kyckling och äppelsallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikasåsen över kycklingen och potatisen. Garnera med solrosfrön och den återstående basilikan.