HelloFresh
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med potatis och päronsallad

Låt oss fresta med kokt färskpotatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Den uppfriskande päronsalladen serveras i perfekt harmoni med balsamvinäger och bidrar med balans till rätten. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Zucchini

1 påse

Basilika

1 paket

Kycklinginnerfilé

1 st

Päron

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2688 kJ
Energi (kcal)643 kcal
Fett28 g
varav mättat16 g
Kolhydrater57 g
varav socker14 g
Kostfiber7 g
Protein41 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull.

Halvera potatis.

Riv zucchini i långa remsor med en grönsaksskalare.

Grovhacka basilikabladen.

2

Tillsätt potatisen och en nypa salt* till det kokande vattnet. Låt koka i 10-15 min tills potatisen är mjuk.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen och rör om den med en klick smör* och en nypa salt*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills den fått fin stekyta och är genomstekt.

Ta av stekpannan från värmen och lägg kycklingen på en tallrik.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Kärna ur och skiva päron tunt.

Blanda balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt päron och zucchiniremsorna. Blanda salladen precis innan servering så den håller sig krispig.

5

Låt stekpannan svalna något innan du sätter tillbaka den på plattan på medelvärme.

Tillsätt crème fraiche, kycklingbuljong och hälften av basilikan och låt såsen värmas upp, 1-2 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela potatis, kyckling och päronsallad mellan era tallrikar.

Skeda över basilikasåsen över kycklingen och potatisen och garnera med den resterande basilikan.