Krämig basilikakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med nypotatis och päronsallad

Låt oss fresta med härlig nykokt färskpotatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Den uppfriskande päronsalladen serveras i perfekt harmoni med balsamvinäger och bidrar med balans till rätten. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Crème fraiche

300

Kycklingbröstfilé

400

Nypotatis

4

Kycklingbuljong

15

Balsamvinäger

1

Zucchini

1

Basilika

1

Päron

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)187 kcal
Energi (kJ)780 kJ
Fett4.5 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater1.88 g
varav socker0 g
Protein34.54 g
Salt0.3 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Riv zucchini i långa remsor med en grönsaksskalare. Grovhacka basilikabladen. Lägg din hand ovanpå kycklingfiléen och skär kycklingen i två tunna halvor med en vass kniv på en separat skärbräda.

Koka potatis
2

Tillsätt potatisen och en nypa salt* till det kokande vattnet. Låt koka i 10-15 min tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen tillsammans med en klick smör* och en nypa salt*.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills kycklingfiléerna fått fin stekyta och genomstekt. Ta av stekpannan från värmen och lägg kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered päronsallad
4

Kärna ur och skiva päron tunt. Blanda balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt päron och zucchiniremsorna. Blanda salladen precis innan servering så den håller sig krispig.

Koka krämig sås
5

Låt stekpannan svalna något innan du sätter tillbaka den på plattan på medelvärme. Tillsätt crème fraiche, kycklingbuljong och hälften av basilikan och låt såsen värmas upp, 1-2 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela potatis, kyckling och päronsallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikasåsen över kycklingen och potatisen och garnera med den återstående basilikan.