Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med nypotatis och päronsallad

Låt oss fresta med härlig nykokt färskpotatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Den uppfriskande päronsalladen serveras i perfekt harmoni med balsamvinäger och bidrar med balans till rätten. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid28 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

400 g

Nypotatis

1 st

Zucchini

1 påse

Basilika

2 st

Kycklingbröstfilé

1 st

Päron

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1923 kJ
Energi (kcal)460 kcal
Fett27 g
varav mättat16 g
Kolhydrater11 g
varav socker10 g
Kostfiber3 g
Protein38 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull.Halvera potatis.Riv zucchini i långa remsor med en grönsaksskalare.Grovhacka basilikabladen.Lägg din hand ovanpå kycklingfiléen och skär kycklingen i två tunna halvor med en vass kniv på en separat skärbräda.

2

Tillsätt potatisen och en nypa salt till det kokande vattnet. Låt koka i 10-15 min tills potatisen är mjuk.Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen tillsammans med en klick smör och en nypa salt*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills kycklingfiléerna fått fin stekyta och genomstekt.Ta av stekpannan från värmen och lägg kycklingen på en tallrik.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Kärna ur och skiva päron tunt.Blanda balsamvinäger, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* i en skål. Tillsätt päron och zucchiniremsorna. Blanda salladen precis innan servering så den håller sig krispig.

5

Låt stekpannan svalna något innan du sätter tillbaka den på plattan på medelvärme.Tillsätt crème fraiche, kycklingbuljong och hälften av basilikan och låt såsen värmas upp, 1-2 min. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

6

Fördela potatis, kyckling och päronsallad mellan era tallrikar.Skeda över basilikasåsen över kycklingen och potatisen och garnera med den återstående basilikan.