Låt oss fresta med härlig nykokt färskpotatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Den uppfriskande päronsalladen serveras i perfekt harmoni med balsamvinäger och bidrar med balans till rätten. En matig, enkel och ljuvligt god middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Crème fraiche
300
Kycklingbröstfilé
400
Nypotatis
4
Kycklingbuljong
15
Balsamvinäger
1
Zucchini
1
Basilika
1
Päron
Koka upp vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Riv zucchini i långa remsor med en grönsaksskalare. Grovhacka basilikabladen. Lägg din hand ovanpå kycklingfiléen och skär kycklingen i två tunna halvor med en vass kniv på en separat skärbräda.
Tillsätt potatisen och en nypa salt* till det kokande vattnet. Låt koka i 10-15 min tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen tillsammans med en klick smör* och en nypa salt*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills kycklingfiléerna fått fin stekyta och genomstekt. Ta av stekpannan från värmen och lägg kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Kärna ur och skiva päron tunt. Blanda balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt päron och zucchiniremsorna. Blanda salladen precis innan servering så den håller sig krispig.
Låt stekpannan svalna något innan du sätter tillbaka den på plattan på medelvärme. Tillsätt crème fraiche, kycklingbuljong och hälften av basilikan och låt såsen värmas upp, 1-2 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Fördela potatis, kyckling och päronsallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikasåsen över kycklingen och potatisen och garnera med den återstående basilikan.