
Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Spagetti har bytt ut klassisk köttfärssås mot en ny följeslagare. En superkrämig sås med bacon, purjolök, spenat och pangrattato.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Purjolök
2 st
Tomat
2 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Spaghetti
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
140 g
Bacon, tärnad
4 g
Kycklingbuljong
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 portionspåse
Gräslök
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 4)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva purjolök [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva gräslök tunt. Skölj spenat.

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och hälften av gräslöken i 3-4 min, till gyllene. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över i en liten skål.

Koka pasta i 7-9 min tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl] innan du häller av vattnet. Ringla eventuellt över lite olivolja*.

Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme. Stek bacon i 3-4 min, eller tills den börjar bli krispig. Tillsätt purjolök och tomat, och stek i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten [1/2 dl | 1 dl], hälften av osten, Mamas favorit, kycklingbuljong, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Sjud i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Tillsätt spenat och pasta till såsen. TIPS: Tillsätt en skvätt pastavatten om såsen har blivit för tjock.

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med pangrattato, resterande ost och gräslök.