topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig baconpasta

Krämig baconpasta

med ugnsrostade grönsaker och pesto

En fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker. Den krämiga såsen innehåller pesto, bacon, crème fraiche, och massor av kryddor. Rätten smakar även gott kall, om det skulle bli rester över till nästa dag.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125

Bacon, skivor

60

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1

Vitlöksklyfta

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

2

Tomat

½

Zucchini

1

Basilika

4

Grönsaksbuljong

1

Ekologisk citron

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)941 kcal
Energi (kJ)3935 kJ
Fett42.29 g
varav mättat17.2 g
Kolhydrater103.72 g
varav socker10.4 g
Protein30.75 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Baka grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och baka i ugnen i 15 min.

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest [1/2 st, 2 pers] och dela citron i klyftor. Grovhacka basilika. Skär bacon i 3 cm breda skivor.

Koka pasta
3

Börja koka pasta när det återstår 10 min av grönsakernas baktid. Koka i 10 min. Spara lite pastavatten [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

Stek bacon
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], citronzest, buljong och pastavatten. Sjud såsen i 1-2 min tills uppvärmd. 

Värm pesto
5

Tillsätt pesto, pasta, bakad tomat och zucchini till stekpannan. Rör om, tillsätt en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Servera pasta och pesto i skålar och toppa med riven ost. Garnera med basilika och servera citronklyftor vid sidan av.