Skip to main content
Koreansk-inspirerad fish and chips
Koreansk-inspirerad fish and chips

Koreansk-inspirerad fish and chips

med syltad sallad och koreansk BBQ-majo

4.3
(1 tn)

Fish and chips är en riktig engelsk klassiker, men här serverar vi den i ny tappning med koreanska influenser. Vi panerar kolja och steker den gyllene medan vi rostar våra ”chips” – alltså pommes – i ugnen. Snabbsyltad morot och kål får extra sting av chili flakes i en smakrik sallad och vi blandar koreansk BBQ-sås med majonnäs att doppa vår fish and chips i.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Soja
Sesam
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller: Soja, Sesam)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

150 g

Förskuren spetskål

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3358 kJ
Energi (kcal)803 kcal
Fett37.2 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater78 g
varav socker14.2 g
Kostfiber8.7 g
Protein41.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.9 g
Potassium1150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Sylta morot och kål
2

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Vänd morot och kål i lagen och ställ skålen åt sidan.

Panera fisk
3

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 1 st]. Blanda vispat ägg (använd hälften för 2P) och hälften av koreansk BBQ-sås i en ny djup tallrik.

Häll panko i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt.

Blanda sallad
5

Blanda resterande koreansk BBQ-sås och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Häll av lag från morot och kål.

Tillsätt chili, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar till skålen med morot och kål. Vänd runt precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp fisk, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med en klick koreansk BBQ-majonnäs.