HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKorean Style Tortillas
topBanner
Korean-style tortillas

Korean-style tortillas

med nötfärs, spetskål och picklad gurka

För alla som älskar det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste! Nötfärs smaksatt med intensiv koreansk marinad, picklad gurka för sötsur kontrast och kål för lagom tuggmotstånd är ren skär lycka i matformat. Färsk koriander ger den perfekta touchen, och vips har du en ny favoriträtt du kommer vilja äta många gånger om!

Taggar:Stark
Allergener:mjölkglutensojasulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Spetskål

1 portionspåse

Koriander

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

250 g

Nötfärs

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ st

Chili

1 st

Ekologisk lime

1 st

Vitlöksklyfta

8 st

Minitortillas

(Innehållergluten)

1 st

Ingefära

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

efter behov

Socker* (steg 2)

2 tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)816 kcal
Energi (kJ)3413 kJ
Fett34.52 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater80.89 g
varav socker24.3 g
Protein41.31 g
Salt3.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Halvera lime, dela ena halvan i klyftor. Blanda chili, ingefära, vitlök, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås, olivolja* [1 msk | 2 msk] och en generös skvätt limejuice [1 msk | 2 msk] i en skål. TIPS: Använd bara hälften av chilin om du inte är förtjust stark mat. 

2

Riv gurka i långa strimlor med en grönsaksskalare. Blanda gurka i en skål med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], en nypa socker* och salt*. Sätt åt sidan och rör om lite då och då.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min. Rör i såsen och sjud i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Grovriv morot. Finstrimla spetskål, lägg den i en skål och strö över en nypa salt*.

5

Grovhacka koriander. Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 min.

6

Bre gräddfil på varje tortilla och fyll dem med köttfärs, morot, spetskål, picklad gurka och koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.