Tortellinin i kvällens enkla pastarätt serveras i en silkeslen tomatsås smaksatt med oregano och vitlök. Vi toppar med mozzarella, körsbärstomater och chiliolja med sting i, och så är middagen redo att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Spenat- och ricottatortelloni
(Innehåller Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)
1 paket
Krossade tomater
½ st
Paprika
1 st
Lök
1 g
Torkad oregano
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
2 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
2 msk
Olja till chiliolja
¼ tsk
Salt till chiliolja
1 msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till sås
1 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Blanda chiliflakes, olivolja, hälften av vitlöken och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
Häll av mozzarella och torka med hushållspapper.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Stek lök, paprika, oregano och resterande vitlök i 2–3 min, eller tills grönsakerna mjuknar.
Tillsätt krossade tomater, vatten, smör, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min.
Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Halvera körsbärstomater.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Mixa den färdiga såsen till en slät konsistens med en stavmixer och krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Hoppa över detta om du inte har en stavmixer.
Häll upp tomatsås i djupa tallrikar och toppa med tortelloni, körsbärstomater och mozzarella riven i bitar.
Ringla över chiliolja.