Skip to main content
Spenat- och ricottatortelloni i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spenat- och ricottatortelloni i tomatsås

Spenat- och ricottatortelloni i tomatsås

med mozzarella och körsbärstomater

Tortellonin i kvällens enkla pastarätt serveras i en silkeslen tomatsås smaksatt med oregano och vitlök. Vi toppar med mozzarella, körsbärstomater och chiliolja med sting i, och så är middagen redo att serveras!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Mjölk
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Spenat- och ricottatortelloni

(Innehåller: Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)

390 g

Krossade tomater

½ st

Paprika

1 st

Lök

1 g

Torkad oregano

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

2 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till chiliolja

¼ tsk

Salt till chiliolja

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3676 kJ
Energi (kcal)879 kcal
Fett46.4 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater82.4 g
varav socker24.2 g
Protein29.6 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Blanda chiliolja
2

Blanda chiliflakes, olivolja, hälften av vitlöken och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

Häll av mozzarella och torka med hushållspapper.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek lök, paprika, oregano och resterande vitlök i 2–3 min, eller tills grönsakerna mjuknar.

Tillsätt krossade tomater, vatten, smör, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min.

Koka pasta
4

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Halvera körsbärstomater.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Mixa sås
5

Mixa den färdiga såsen till en slät konsistens med en stavmixer och krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Hoppa över detta om du inte har en stavmixer.

Servera
6

Häll upp tomatsås i djupa tallrikar och toppa med tortelloni, körsbärstomater och mozzarella riven i bitar.

Ringla över chiliolja.