Karibiskt fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karibiskt fläsk

Karibiskt fläsk

med brynt ananas och frisk tomatsallad

Ikväll frestar vi med karibiskt fläsk med brynt ananas och frisk tomatsallad. Vi steker kött och ananas med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Jorden runt. Vi serverar vårt karibiska fläsk med fluffigt ris, tomatsallad med gurka och lök, och spicy srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Ägg
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Mynta

1 st

Gurka

2 st

Tomat

300 g

Fläskkotlett hel

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Rödlök

150 g

Långkornigt vitt ris

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ burk

Ananasskivor

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3284 kJ
Energi (kcal)785 kcal
Fett35.1 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater77.2 g
varav socker12.1 g
Protein38.9 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs Ay Cajun-ba i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, häll av och grovhacka ananas [1/2 burk, 2P].

Grovhacka myntablad. 

Grovhacka gurka och tomat.

Finhacka rödlök [½ st, 2P]. 

Blanda tomatsallad
3

Blanda gurka, tomat, rödlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Förbered kött
4

Skär kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda med salt och strö över mjöl [1/2 msk | 1 msk].

Stek kött
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött, ananas och Jorden runt i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i ytterligare 2–3 min, tills tjocknat.

Under tiden, blanda majonnäs och sriracha i en lite skål.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris, kött, ananas och sky från stekpannan i skålar.

Toppa med tomat- och gurksallad och srirachamajonnäs.

Garnera med mynta.