Ikväll frestar vi med karibiskt fläsk med brynt ananas och frisk tomatsallad. Vi steker kött och ananas med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Jorden runt. Vi serverar vårt karibiska fläsk med fluffigt ris, tomatsallad med gurka och lök, och spicy srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Mynta
1 st
Gurka
2 st
Tomat
300 g
Fläskkotlett hel
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
½ st
Rödlök
150 g
Långkornigt vitt ris
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ burk
Ananasskivor
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Sriracha
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Vetemjöl (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 1)
Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs Ay Cajun-ba i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, häll av och grovhacka ananas [1/2 burk, 2P].
Grovhacka myntablad.
Grovhacka gurka och tomat.
Finhacka rödlök [½ st, 2P].
Blanda gurka, tomat, rödlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Skär kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda med salt och strö över mjöl [1/2 msk | 1 msk].
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött, ananas och Jorden runt i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i ytterligare 2–3 min, tills tjocknat.
Under tiden, blanda majonnäs och sriracha i en lite skål.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp ris, kött, ananas och sky från stekpannan i skålar.
Toppa med tomat- och gurksallad och srirachamajonnäs.
Garnera med mynta.