
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Lax, potatis och dill är en fantastisk kombination som vi aldrig tröttnar på! I dag lagar vi en krämig potatissallad med crème fraiche och dill och serverar den med kallrökt lax – så nära man kan komma sommar på en tallrik. Vi svänger också ihop en härlig sallad med syltad schalottenlök, gurka, rädisor och salladsmix.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
500 g
Potatis
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
1 portionspåse
Dill
60 g
Salladsmix
½ st
Citron
75 g
Rädisor
1 st
Schalottenlök
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och citronsaft [1 msk | 2 msk] i en stor skål. Vänd schalottenlök i lagen och ställ åt sidan.

Skär rädisor i tunna skivor.
Skär gurka i tunna, diagonala halvmånar.
Grovhacka dill.
Skölj salladsmix.

Vänd ner gurka, rädisor, salladsmix och olivolja [1 msk | 2 msk] i skålen med syltad schalottenlök.

Rör ner crème fraiche, dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i potatis precis innan servering.

Lägg upp potatissallad och sallad i djupa tallrikar.
Toppa med kallrökt lax.