Kallrökt lax och dillpotatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kallrökt lax och dillpotatis

Kallrökt lax och dillpotatis

med crème fraiche och syltad schalottenlök

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Lax, potatis och dill är en fantastisk kombination som vi aldrig tröttnar på! I dag lagar vi en krämig potatissallad med crème fraiche och dill och serverar den med kallrökt lax – så nära man kan komma sommar på en tallrik. Vi svänger också ihop en härlig sallad med syltad schalottenlök, gurka, rädisor och salladsmix.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Klimatsmart
Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

500 g

Potatis

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Gurka

1 portionspåse

Dill

60 g

Salladsmix

½ st

Citron

75 g

Rädisor

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2234 kJ
Energi (kcal)534 kcal
Fett28.1 g
varav mättat10 g
Kolhydrater52.6 g
varav socker8.2 g
Protein19.8 g
Salt3 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Sylta schalottenlök
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och citronsaft [1 msk | 2 msk] i en stor skål. Vänd schalottenlök i lagen och ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skär rädisor i tunna skivor.

Skär gurka i tunna, diagonala halvmånar.

Grovhacka dill.

Skölj salladsmix.

Blanda sallad
4

Vänd ner gurka, rädisor, salladsmix och olivolja [1 msk | 2 msk] i skålen med syltad schalottenlök.

Gör potatissallad
5

Rör ner crème fraiche, dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i potatis precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatissallad och sallad i djupa tallrikar.

Toppa med kallrökt lax.