Japansk vegofärs-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk vegofärs-bowl

Japansk vegofärs-bowl

med ingefärsris och asiatisk majonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad japansk vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ingefärsris och vegofärs bildar basen i bowlen som även innehåller morot, vitlök och pak choi. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med gurka med rostade sesamfrön, och asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Sesam
Sulfiter
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

1 st

Morot

1 st

Pak choi

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3081 kJ
Energi (kcal)736 kcal
Fett33.3 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater82.6 g
varav socker17.6 g
Protein24.1 g
Salt6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv oskalad ingefära. 

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär gurka i halvmånar och lägg dem i en medelstor skål. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka pak choi. 

Blanda sesam-gurka
3

Tillsätt sesamfrön och en nypa salt till gurkan och rör om. 

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 4-5 min, tills lättbrynt.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Tillsätt grönsaker
5

Tillsätt morot, vitlök, pak choi och grönsaksbuljong till stekpannan. Stek i 2 min, tills lätt mjuka och väldoftande.

Tillsätt asiatisk woksås och en skvätt vatten. Rör om i 30 sek, tills färsen är täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med vegofärs och grönsaker. 

Servera med gurka och asiatisk majonnäs.