Finns det någon som inte blir glad av att äta hamburgare till middag? Nä, vi tänkte väl det. Speciellt inte när det är en riktig lyxburgare som står på menyn. Den här japanskinspirerade varianten serveras med sesampommes och pak choi-sallad med syltad kålrabbi och vi toppar biffarna med teriyakisås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Ströbröd
1 st
Lime
225 g
Nötfärs
1 st
Pak choi
75 g
Teriyakisås
2 st
Briochebröd
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
500 g
Potatis
10 g
Sesamfrön
½ st
Kålrabbi, vit
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
1 st
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
½ msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Vänd rostade pommes med sesamfrön.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka pak choi.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.
Halvera lime.
Pressa lime i en liten skål. Tillsätt socker, salt och kålrabbi.
Vänd kålrabbi i lagen och ställ åt sidan.
Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person). Gör dem något större än bröden.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Blanda kålrabbi, pak choi och en nypa salt och peppar i en stor skål precis innan servering.
Lägg upp pommes på tallrikar.
Fyll bröd med biffar, teriyakisås och sallad.
Servera med resterande sallad och asiatisk majonnäs.