Skip to main content
Japansk teriyakiburgare på nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk teriyakiburgare på nötfärs

Japansk teriyakiburgare på nötfärs

med sesampommes och pak choi-sallad

Finns det någon som inte blir glad av att äta hamburgare till middag? Nä, vi tänkte väl det. Speciellt inte när det är en riktig lyxburgare som står på menyn. Den här japanskinspirerade varianten serveras med sesampommes och pak choi-sallad med syltad kålrabbi och vi toppar biffarna med teriyakisås.

Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Egg
Milk
Sesamzaad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

1 st

Lime

225 g

Nötfärs

1 st

Pak choi

75 g

Teriyakisås

2 st

Briochebröd

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

½ st

Kålrabbi, vit

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

½ msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4707 kJ
Energi (kcal)1125 kcal
Fett55.2 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater122.1 g
varav socker26.3 g
Kostfiber9.2 g
Protein43.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.7 g
Potassium1380 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Vänd rostade pommes med sesamfrön.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Sylta kålrabbi
2

Under tiden, finhacka pak choi.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.

Halvera lime.

Pressa lime i en liten skål. Tillsätt socker, salt och kålrabbi.

Vänd kålrabbi i lagen och ställ åt sidan.

Stek burgare
3

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person). Gör dem något större än bröden.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Värm bröd
4

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Blanda sallad
5

Blanda kålrabbi, pak choi och en nypa salt och peppar i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Fyll bröd med biffar, teriyakisås och sallad.

Servera med resterande sallad och asiatisk majonnäs.