
Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med vår japanska nötfärsbowl. Vi gör den på ingefärsris och stekt nötfärs med grönsaker i asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbsyltad rödlök, gurka, sesamfrön och asiatisk majonnäs!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Lök
225 g
Nötfärs
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
½ st
Gurka
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till kött
½ dl
Vatten till sås

Riv ingefära (oskalad) fint.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär lök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.

Riv morot (oskalad) grovt.
Grovhacka pak choi.
Skär gurka i tunna halvmånar.

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vitlök i 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt nötfärs, salt och en nypa peppar till stekpannan och stek i 3–4 min, eller tills nästan genomstekt.
Tillsätt morot och pak choi och stek i 2 min.
Tillsätt woksås och vatten. Stek under omrörning i 30 sek, eller tills färsen är täckt av sås.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med köttfärs, syltad lök och gurka.
Garnera med sesamfrön och ringla över asiatisk majonnäs.