Japansk nötfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk nötfärsbowl

Japansk nötfärsbowl

med syltad rödlök och asiatisk majonnäs

Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med vår japanska nötfärsbowl. Vi gör den på ingefärsris och stekt nötfärs med grönsaker i asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbsyltad rödlök, gurka, sesamfrön och asiatisk majonnäs!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Rödlök

225 g

Nötfärs

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Gurka

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3479 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett43.7 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater85.2 g
varav socker18.7 g
Protein32 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Sylta rödlök
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering. 

Förbered råvaror
3

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka pak choi.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Stek vitlök
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök i 1 min, eller tills väldoftande.

Stek färs och grönsaker
5

Tillsätt nötfärs, salt och en nypa peppar till stekpannan och stek i 3–4 min, eller tills nästan genomstekt.

Tillsätt morot och pak choi och stek i 2 min.

Tillsätt woksås och en skvätt vatten. Stek under omrörning i 30 sek, eller tills färsen är täckt av sås.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med köttfärs, syltad rödlök och gurka.

Garnera med sesamfrön och ringla över asiatisk majonnäs.