Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med vår japanska nötfärsbowl. Vi gör den på ingefärsris och stekt nötfärs med grönsaker i asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbsyltad rödlök, gurka, sesamfrön och asiatisk majonnäs!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Rödlök
225 g
Nötfärs
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Gurka
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till kött
½ dl
Vatten till sås
Riv ingefära (oskalad) fint.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär rödlök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Riv morot (oskalad) grovt.
Grovhacka pak choi.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vitlök i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt nötfärs, salt och en nypa peppar till stekpannan och stek i 3–4 min, eller tills nästan genomstekt.
Tillsätt morot och pak choi och stek i 2 min.
Tillsätt woksås och en skvätt vatten. Stek under omrörning i 30 sek, eller tills färsen är täckt av sås.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med köttfärs, syltad rödlök och gurka.
Garnera med sesamfrön och ringla över asiatisk majonnäs.