Japansk nötfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk nötfärsbowl

Japansk nötfärsbowl

med picklad rödlök och asiatisk majonnäs

Denna veckan serverar vi en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, rostade sesamfrön och asiatisk majo!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Sesam
Gluten
Vete
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

½ st

Rödlök

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

1 st

Pak choi

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

225 g

Nötfärs

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3397 kJ
Energi (kcal)812 kcal
Fett42.7 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater82.2 g
varav socker18.5 g
Protein31.6 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv oskalad ingefära fint.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla rödlök
2

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering. 

Förbered råvaror
3

Finhacka och pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka pak choi.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Rosta sesamfrön
4

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme.

Rosta sesamfrön i 3-4 min, eller tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en tallrik.

Stek köttfärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök i 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt nötfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och stek i 3-4 min, eller tills nästan genomstekt.

Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min.

Tillsätt woksås och en skvätt vatten. Rör om i 30 sek, eller tills färsen är täckt i sås.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med köttfärs, picklad rödlök och gurka.

Garnera med rostade sesamfrön och toppa med asiatisk majonnäs.