
Japansk nötfärsbowl
med picklad rödlök och asiatisk majonnäs
Denna veckan serverar vi en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, rostade sesamfrön och asiatisk majo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Ingefära
150 g
Jasminris
½ st
Rödlök
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
1 st
Pak choi
1 st
Gurka
1 st
Vitlöksklyfta
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
250 g
Nötfärs
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
Ingår inte i din leverans
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 1)
1 msk
Vatten* (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner

Riv oskalad ingefära fint.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.

Finhacka och pressa vitlök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Grovhacka pak choi.
Skär gurka i tunna halvmånar.

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme.
Rosta sesamfrön i 3-4 min, eller tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Fräs vitlök i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt nötfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och stek i 3-4 min, eller tills nästan genomstekt.
Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min.
Tillsätt woksås och en skvätt vatten. Rör om i 30 sek, eller tills färsen är täckt i sås.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med köttfärs, picklad rödlök och gurka.
Garnera med rostade sesamfrön och toppa med asiatisk majonnäs.