Denna veckan serverar vi en fantastisk japansk bowl. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, rostade sesamfrön och asiatisk majonnäs!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Ingefära
150
Jasminris
½
Rödlök
12.5
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Morot
1
Pak choi
1
Gurka
1
Vitlöksklyfta
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
250
Nötfärs
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½
Salt (steg 1)
¼
Socker (steg 2)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 5)
Skala och riv ingefära fint. Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av ingefäran i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker[1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Tillsätt vatten så att rödlöken täcks och rör om. Ställ åt sidan tills servering.
Pressa vitlök. Riv morot (oskalad). Skär pak choi i 1 cm skivor. Skär gurka i tunna halvmånar.
Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och resterande ingefära i 1 min. Tillsätt nötfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och stek tills brynt, 3-4 min. Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min. Tillsätt woksås och en skvätt vatten. Rör tills färsen är täckt i sås, 30 sek.
Häll av lag från rödlök. Lägg upp ris i skålar och toppa med köttfärs, picklad rödlök och gurka. Garnera med rostade sesamfrön och toppa med asiatisk majonnäs.