Japansk nötfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk nötfärsbowl

Japansk nötfärsbowl

med picklad rödlök och asiatisk majonnäs

Denna veckan serverar vi en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, rostade sesamfrön och asiatisk majo!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Sesam
Gluten
Vete
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

½ st

Rödlök

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

1 st

Pak choi

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

250 g

Nötfärs

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)764 kcal
Energi (kJ)3197 kJ
Fett32.2 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater81.1 g
varav socker27.8 g
Protein34.6 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Skala och riv ingefära fint. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av ingefäran i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Pickla rödlök
2

Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att rödlöken täcks och rör om. Ställ åt sidan tills servering.

Förbered råvaror
3

Pressa vitlök. Riv morot (oskalad). Skär pak choi i 1 cm skivor. Skär gurka i tunna halvmånar.

Rosta sesamfrön
4

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en tallrik.

Stek köttfärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och resterande ingefära i 1 min. Tillsätt nötfärs, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*, och stek tills brynt, 3-4 min. Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min. Tillsätt woksås och en skvätt vatten*. Rör tills färsen är täckt i sås, 30 sek. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Häll av lagen från rödlöken. Lägg upp ris i skålar och toppa med japansk nötfärs, picklad rödlök och gurka. Garnera med rostade sesamfrön och toppa med asiatisk majonnäs.