Japansk kyckling-teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk kyckling-teriyaki

Japansk kyckling-teriyaki

med sesam-gurksallad och asiatisk majonnäs

Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. Ikväll steker vi kyckling gyllene och blandar den sen med teriyakisås. Vi serverar vår kyckling-teriyaki med vitlöksris med smör, och en ljuvlig sesam-gurksallad med spenat och lime. Vi toppar härligheterna med asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

75

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

150

Långkornigt vitt ris

1

Gurka

1

Vitlöksklyfta

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

½

Lime

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Olivolja (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

¼

Socker (steg 3)

1

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)863 kcal
Energi (kJ)3611 kJ
Fett42.1 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater75.9 g
varav socker13.2 g
Protein43.1 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med en nypa salt, och stek den i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. Rör i teriyakisås och se till att kycklingen täcks. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör sesam-gurksallad
3

Under tiden, skölj spenat.

Halvera lime [½ st, 2P].

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda sesamfrön, spenat, gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Precis innan servering, rör i vitlök och smör [1 msk | 2 msk] med riset.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling-teriyaki.

Servera med sesam-gurksallad och asiatisk majonnäs.