topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk bowl

Japansk bowl

med jasminris, nötfärs & picklad rödlök

Denna veckan serverar vi en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, rostade sesamfrön och asiatisk majo!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Ingefära

150

Jasminris

½

Rödlök

12.5

Vitvinsvinäger

1

Morot

1

Pak choi

1

Gurka

1

Vitlöksklyfta

10

Sesamfrön

250

Nötfärs

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

Socker* (steg 2)

Smör (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)762 kcal
Energi (kJ)3189 kJ
Fett8.1 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater80.61 g
varav socker27.2 g
Protein34.94 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Skala och riv ingefära fint. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Pickla rödlök
2

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], en nypa socker* och salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att rödlöken täcks och rör om. Ställ åt sidan tills servering.

Förbered råvaror
3

Pressa vitlök. Riv morot (oskalad). Skär pak choi i 1 cm tjocka skivor. Skär gurka i tunna halvmånar. 

Rosta sesamfrön
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en tallrik.

Stek köttfärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och resterande ingefära i 1 min. Tillsätt nötfärs, en nypa salt* och peppar och stek tills brynt, 3-4 min. Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min. Tillsätt woksås och en skvätt vatten*. Rör tills färsen är täckt i sås, 30 s. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Häll av lagen från löken. Lägg upp ris i skålar och toppa med japansk nötfärs, picklad lök och gurka. Garnera med rostade sesamfrön och toppa med asiatisk majonnäs.