HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapansk Bowl
topBanner
Japansk bowl

Japansk bowl

med jasminris, nötfärs & picklad rödlök

Denna veckan serverar vi en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, rostade sesamfrön och asiatisk majo!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:sulfitersesamglutensojaäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

½ st

Rödlök

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Morot

200 g

Pak choi

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

250 g

Nötfärs

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållersulfiter, sesam, gluten, soja)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehållersesam, gluten, soja, ägg, senap)

Ingår inte i din leverans

efter behov

Socker* (steg 2)

efter behov

Smör* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3189.2749 kJ
Energi (kcal)762.255 kcal
Fett32.291 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater80.7699 g
varav socker27.3 g
Protein34.9355 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och riv ingefära fint. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], en nypa socker* och salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att rödlöken täcks och rör om. Ställ åt sidan tills servering.

3

Pressa vitlök. Riv morot (oskalad). Skär pak choi i 1 cm tjocka skivor. Skär gurka i tunna halvmånar. 

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en tallrik.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och resterande ingefära i 1 min. Tillsätt nötfärs, en nypa salt* och peppar och stek tills brynt, 3-4 min. Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min. Tillsätt woksås och en skvätt vatten*. Rör tills färsen är täckt i sås, 30 s. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Häll av lagen från löken. Lägg upp ris i skålar och toppa med japansk nötfärs, picklad lök och gurka. Garnera med rostade sesamfrön och toppa med asiatisk majonnäs.