De flesta har nog provat en calzone från pizzerian, men har du testat att laga denna klassiker hemma? Med färdig pizzadeg och detta enkla recept blir det lätt som en plätt. Vi fyller vår calzone med pulled beef och serverar den med marinarasås och caesarinspirerad sallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Pulled beef
1 st
Lök
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Sallad
2 st
Tomat
1 st
Gräslök
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
50 g
Mornaysås
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Röd chili
35 g
Tomatpuré
4 g
Medelhavets Pärla
2 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Vatten till dressing
½ dl
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Finhacka lök.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Hetta upp olivolja i en kastrull på medelhög värme. Stek lök i 3–4 min, tills mjuk.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Placera kött, sky från förpackningen och chili i kastrullen.
Sjud under lock i 10–12 min
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. Placera degen på ytan med mjöl och rulla ut degen med händerna (eller en kavel) till en 1 cm tjock rektangel.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Halvera degen och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
Fördela pulled beef på ena deghalvan och lämna en kant på 1 cm. Toppa med gouda.
Vik försiktigt över den andra deghalvan, knip ihop kanterna med fingrarna och använd en gaffel för att pressa ett mönster längs kanten.
Grädda i ugnen i 12–14 min, eller tills gyllene.
Under tiden, ansa sallad och separera salladsblad.
Finhacka tomat och gräslök. Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, majonnäs, vatten, salt och en generös nypa peppar i en liten skål.
Hetta upp samma kastrull på medellåg värme.
Tillsätt tomatpuré, mornaysås, Medelhavets Pärla, vatten, socker och en nypa salt och peppar.
Sjud under lock tills servering.
Lägg upp calzone på tallrikar och servera marinarasås i små skålar vid sidan av.
Lägg salladsblad i ett lager på ett serveringsfat, toppa med tomat och krydda med en nypa salt. Ringla över vitlöksdressing och toppa med riven ost.
Garnera allt med gräslök.