Njut av en vegetarisk klassiker från det indiska köket med våra aloo tikki. Dessa gyllenstekta potatiskakor får smak av vår egen kryddblandning Milda Mahal och serveras med en svalkande raita och en kachumbersallad med mango.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tomat
500 g
Bakpotatis
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
½ st
Morot
½ g
Chiliflakes
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Gurka
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 g
Spiskummin, malen
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Röd chili
1 st
Mango
4 g
Milda Mahal
60 g
Spenat
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
¼ tsk
Salt till raita
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Mjöl till fritters
1 msk
Olja till fritters
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet.
Under tiden, riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurka, yoghurt, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka koriander.
Riv morot (oskalad) grovt.
Kärna ur och finhacka chili.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt vitlök, kummin, Milda Mahal och chili. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt morot och stek i 2–3 min.
Tillsätt kokt potatis och krydda med salt och en nypa peppar. Mosa potatis grovt med en stekspade och stek i 1 min.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda potatis- och morotsblandning, panko, koriander och mjöl i en stor skål.
Forma 2 cm tjocka potatiskakor med händerna (3 per person). Pressa ihop dem så att de blir kompakta.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelvärme.
Stek aloo tikki i 3–4 min per sida, tills gyllene och krispiga.
TIPS: 1) Stek aloo tikki i omgångar för 4P. 2) Vänd dem inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Grovhacka spenat och tomat.
Blanda mango, spenat, tomat, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp aloo tikki och sallad i djupa tallrikar.
Toppa sallad med jordnötter och servera med raita.