Indiska aloo tikki-potatiskakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiska aloo tikki-potatiskakor

Indiska aloo tikki-potatiskakor

med kachumbersallad och raita

Njut av en vegetarisk klassiker från det indiska köket med våra aloo tikki. Dessa gyllenstekta potatiskakor får smak av vår egen kryddblandning Milda Mahal och serveras med en svalkande raita och en kachumbersallad med mango.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

500 g

Bakpotatis

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

½ st

Morot

½ g

Chiliflakes

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Gurka

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 g

Spiskummin, malen

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd chili

1 st

Mango

4 g

Milda Mahal

60 g

Spenat

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till raita

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Mjöl till fritters

1 msk

Olja till fritters

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2838 kJ
Energi (kcal)678 kcal
Fett26.6 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater94.7 g
varav socker29.9 g
Protein16.5 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet.

Gör raita
2

Under tiden, riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, yoghurt, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka koriander.

Riv morot (oskalad) grovt.

Kärna ur och finhacka chili.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vitlök, kummin, Milda Mahal och chili. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt morot och stek i 2–3 min.

Tillsätt kokt potatis och krydda med salt och en nypa peppar. Mosa potatis grovt med en stekspade och stek i 1 min.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek aloo tikki
4

Blanda potatis- och morotsblandning, panko, koriander och mjöl i en stor skål.

Forma 2 cm tjocka potatiskakor med händerna (3 per person). Pressa ihop dem så att de blir kompakta.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelvärme.

Stek aloo tikki i 3–4 min per sida, tills gyllene och krispiga.

TIPS: 1) Stek aloo tikki i omgångar för 4P. 2) Vänd dem inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
5

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Skölj spenat.

Grovhacka spenat och tomat.

Blanda mango, spenat, tomat, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp aloo tikki och sallad i djupa tallrikar.

Toppa sallad med jordnötter och servera med raita.