I kväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg och smak. Vi lagar nudlar som får sällskap av nötfärs som steks ihop med pak choi, morötter och ingefära. Vi tillsätter också honung och soja som ger en söt och syrlig smak till rätten. Vi toppar härligheterna med salladslök och rostade sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ g
Chiliflakes
2 st
Morot
25 g
Honung
225 g
Nötfärs
1 st
Pak choi
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
2 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
50 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1 st
Lök
5 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
1 dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Olja till stekning
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv ingefära (oskalad) fint.
Finhacka morot (oskalad) och lök.
Grovhacka pak choi.
Skiva salladslök tunt och separera de gröna bitarna från de vita.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Tillsätt nudlar till kastrullen och koka i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot, lök och vit salladslök i 2–3 min, eller tills mjuka.
Tillsätt nötfärs och stek i 4–5 min eller tills brynt. Krydda med en nypa peppar.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök, ingefära och pak choi till stekpannan. Fräs i 4–5 min.
Tillsätt köttfärs, grönsaker, honung, sojasås, sesamfrön (spara lite till garnering) och en skvätt sparat kokvatten till kastrullen med nudlar. Rör om ordentligt och krydda med en nypa chiliflakes, salt och peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp nudlar och köttfärs i skålar.
Garnera med sesamfrön och grön salladslök.