Ikväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg, smak och struktur. Nudlarna får en söt och syrlig smak av att bli stekt med honung och soja. Nudlarna får sällskap av nötfärs som steks ihop med pak choi, mörotter och ingefära. Vi toppar härligheterna med salladslök och rostade sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
50 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Ingefära
2 st
Morot
1 st
Pak choi
1 st
Salladslök
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
225 g
Nötfärs
25 g
Honung
½ g
Chiliflakes
1 st
Lök
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Finhacka lök och oskalad morot.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv oskalad ingefära.
Grovhacka pak choi.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 4-6 min eller tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek morot, lök och vit salladslök i 2-3 min, tills lök är mjuk.
Tillsätt nötfärs till stekpannan och stek i 4-5 min, tills brynt. Krydda med peppar.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök, ingefära [2 tsk / 4 tsk] och pak choi till stekpannan, och fräs i 4-5 min.
Tillsätt grönsaker, honung, sojasås, sesamfrön (spara lite till garnering) och en skvätt sparat kokvatten i kastrullen med nudlar, och blanda väl.
Smaka av med en nypa salt, peppar och en nypa chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp nudlar och köttfärs i skålar.
Garnera med sesamfrön och grön salladslök.