Ikväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg, smak och struktur. Nudlarna får en söt och syrlig smak av att bli stekt med honung och soja. Nudlarna får sällskap av nötfärs som steks ihop med pak choi, mörotter och ingefära. Vi toppar härligheterna med salladslök och sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Vitlöksklyfta
50
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
½
Ingefära
2
Morot
1
Salladslök
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
10
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
250
Nötfärs
25
Honung
½
Chiliflakes
1
Lök
1
Pak choi
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Finhacka eller pressa vitlök. Skala och riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skär morot i 1 cm stora bitar. Grovhacka pak choi. Finhacka lök. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de gröna och de vita.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten. Tillsätt nudlar och en nypa salt till det kokande vattnet. Koka i 1-2 min eller tills nudlarna är mjuka. Spara 1-2 dl av kokvattnet innan du häller av resterande vatten och sköljer nudlarna under kallt vatten.
Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön tills gyllene, 3-5 min. Lägg över dem i en skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot, lök, vit salladslök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min. Tillsätt nötfärs och stek i 4-5 min eller tills brynt. Krydda med peppar. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök, ingefära och pak choi till stekpannan. Fräs i 4-5 min. Rör i honung och sojasås. Tillsätt sedan nudlar, sesamfrön (spara lite till garnering) och en skvätt sparat kokvatten. Rör om ordentligt och smaka av med en nypa chili flakes, salt och peppar. TIPS: Tillsätt en nypa chili flakes om du gillar stark mat.
Fördela nudlar och köttfärs i skålar. Garnera med rostade sesamfrön och grön salladslök.