
Honungs- och sojamarinerat fläskkött
med krispiga pommes och grön sallad
Kött, pommes & sallad! Kan det bli enklare? Det kanske det kan, men detaljerna i detta recept är den lilla extra mödan värd. Våra pommes blir extra krispiga och får en lätt nötaktig smak av att rostas med sesamfrön. Köttet marinerar vi med vitlök & sojasås, vilket tar det till en helt ny nivå. Den spröda salladen blir knaprig av jordnötter, och får dessutom sällskap av en krämig aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
60
Salladsmix
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
300
Fläskkotlett hel
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
25
Honung
10
Sesamfrön
2
Tomat
20
Jordnötter
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Ekologisk lime
Ingår inte i din leverans
1
Olivolja (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över hälften av sesamfröna. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Pressa vitlök. Dela kött i 2 kotletter per person på en separat skärbräda. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en skål. Blanda väl, tillsätt kotletter och täck dem i marinad.
Skölj salladsmix. Skär tomat och lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Tillsätt tomat, jordnötter och salladsmix i en salladsskål. Ringla över olivolja* [1 msk | 2 msk] och en skvätt limejuice. Smaka av med en nypa salt* och peppar*, och blanda väl.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Plocka upp köttet med en tång, och låt marinaden rinna av i skålen. Stek köttet i 30 sek-1 min på varje sida.
Tillsätt resterande marinad och låt den värmas upp, 30 sek. TIPS: Marinaden kommer att karamelliseras – vilket ger mer smak!
Lägg upp honungs- och sojamarinerat fläskkött på tallrikar och skeda över resterande marinad från stekpannan. Servera med sesampommes, sallad och aioli.