HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojamarinerat Fläskkött
topBanner
Honungs- och sojamarinerat fläskkött

Honungs- och sojamarinerat fläskkött

med krispiga pommes och grön sallad

Populär

Kött, pommes och sallad! Kan det bli enklare? Det kanske det kan, men detaljerna i detta recept är den lilla extra mödan värd. Våra pommes blir extra krispiga och får en lätt nötaktig smak av att rostas med sesamfrön. Kotletterna marinerar vi med vitlök och sojasås, vilket tar dem till en helt ny nivå. Den spröda salladen blir knaprig av jordnötter, och får dessutom sällskap av en krämig aioli!

Allergener:glutensojasesamjordnötteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Salladsmix

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

300 g

Fläskkotlett hel

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Honung

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

2 st

Tomat

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 st

Ekologisk lime

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2876.6257 kJ
Energi (kcal)687.53 kcal
Fett30.0785 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater64.0986 g
varav socker16.8 g
Protein41.9105 g
Salt2.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över hälften av sesamfröna. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Pressa vitlök. Dela kött i 2 kotletter per person på en separat skärbräda. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och en skvätt olivolja* i en skål. Blanda väl, tillsätt kotletter och täck dem i marinad.

3

Skölj salladsmix. Skär tomat och lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Tillsätt tomat, jordnötter och salladsmix i en salladsskål. Ringla över olivolja* och en skvätt limejuice. Smaka av med en nypa salt* och peppar*, och blanda väl.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Plocka upp köttet med en tång, och låt marinaden rinna av i skålen. Stek köttet i 1-2 min på varje sida. 

5

Tillsätt resterande marinad och låt sjuda i 1-2 min. TIPS: Marinaden kommer att karamelliseras – vilket ger mer smak!

6

Lägg upp honungs- och sojamarinerat fläskkött på tallrikar och skeda över resterande sås från stekpannan. Servera med sesampommes, sallad och aioli.