Honungs- och sojamarinerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerat fläskkött

Honungs- och sojamarinerat fläskkött

med krispiga pommes och grön sallad

Kött, pommes och sallad! Kan det bli enklare? Det kanske det kan, men detaljerna i detta recept är den lilla extra mödan värd. Våra pommes blir extra krispiga och får en lätt nötaktig smak av att rostas med sesamfrön. Kotletterna marinerar vi med vitlök och sojasås, vilket tar dem till en helt ny nivå. Den spröda salladen blir knaprig av jordnötter, och får dessutom sällskap av en krämig aioli!

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

60

Salladsmix

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300

Fläskkotlett hel

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

25

Honung

10

Sesamfrön

2

Tomat

20

Jordnötter

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Ekologisk lime

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)624 kcal
Energi (kJ)2613 kJ
Fett24.91 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater62.81 g
varav socker16.3 g
Protein39.39 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över hälften av sesamfröna. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Marinera kött
2

Pressa vitlök. Dela kött i 2 kotletter per person på en separat skärbräda. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och en skvätt olivolja* i en skål. Blanda väl, tillsätt kotletter och täck dem i marinad.

Förbered sallad
3

Skölj salladsmix. Skär tomat och lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Tillsätt tomat, jordnötter och salladsmix i en salladsskål. Ringla över olivolja* och en skvätt limejuice. Smaka av med en nypa salt* och peppar*, och blanda väl.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Plocka upp köttet med en tång, och låt marinaden rinna av i skålen. Stek köttet i 1-2 min på varje sida. 

Tillsätt marinad
5

Tillsätt resterande marinad och låt sjuda i 1-2 min. TIPS: Marinaden kommer att karamelliseras – vilket ger mer smak!

Servera
6

Lägg upp honungs- och sojamarinerat fläskkött på tallrikar och skeda över resterande sås från stekpannan. Servera med sesampommes, sallad och aioli.