HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojamarinerat Fläskkött
topBanner
Honungs- och sojamarinerat fläskkött

Honungs- och sojamarinerat fläskkött

med pommes och sallad

Populär

Kött, pommes & sallad! Kan det bli enklare? Det kanske det kan, men detaljerna i detta recept är den lilla extra mödan värd. Våra pommes blir extra krispiga och får en lätt nötaktig smak av att rostas med sesamfrön. Kotletterna marinerar vi med vitlök & sojasås, vilket tar dem till en helt ny nivå. Den spröda salladen blir knaprig av jordnötter, och får dessutom sällskap av en krämig aioli!

Allergener:GlutenSojaSesamJordnötterÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Salladsmix

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

300 g

Fläskkotlett hel

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Honung

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

2 st

Tomat

20 g

Jordnötter

(InnehållerJordnötterKan innehållaNötter, Sesam)

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

1 st

Ekologisk lime

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)624 kcal
Energi (kJ)2613 kJ
Fett24.91 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater62.81 g
varav socker16.3 g
Protein39.39 g
Salt2.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över hälften av sesamfröna. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Pressa vitlök. Dela köttet i 2 kotletter per person på en separat skärbräda. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och en skvätt olivolja* i en skål. Blanda väl, tillsätt kotletter och täck dem i marinad.

3

Skölj salladsmix. Skär tomat och lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en salladsskål. Ringla över olivolja* och en skvätt limejuice. Smaka av med en nypa salt* och peppar*, och blanda väl.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Plocka upp köttet med en tång, och låt marinaden rinna av i skålen. Stek köttet i 3-4 min på varje sida. 

5

Tillsätt resterande marinad när det återstår 3-4 min av köttets stektid och låt sjuda. TIPS: Marinaden kommer att karamelliseras – vilket ger mer smak!

6

Lägg upp honungs- och sojamarinerat fläskkött på tallrikar och skeda över resterande sås från stekpannan. Servera med sesampommes, sallad och aioli.