Honungs- och sojamarinerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerat fläskkött

Honungs- och sojamarinerat fläskkött

med pommes och sallad

Kött, pommes & sallad! Kan det bli enklare? Det kanske det kan, men detaljerna i detta recept är den lilla extra mödan värd. Våra pommes blir extra krispiga och får en lätt nötaktig smak av att rostas med sesamfrön. Kotletterna marinerar vi med vitlök & sojasås, vilket tar dem till en helt ny nivå. Den spröda salladen blir knaprig av jordnötter, och får dessutom sällskap av en krämig aioli!

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

60

Salladsmix

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300

Fläskkotlett hel

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

25

Honung

10

Sesamfrön

2

Tomat

20

Jordnötter

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Ekologisk lime

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)624 kcal
Energi (kJ)2613 kJ
Fett24.91 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater62.81 g
varav socker16.3 g
Protein39.39 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över hälften av sesamfröna. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Marinera kött
2

Pressa vitlök. Dela köttet i 2 kotletter per person på en separat skärbräda. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och en skvätt olivolja* i en skål. Blanda väl, tillsätt kotletter och täck dem i marinad.

Förbered sallad
3

Skölj salladsmix. Skär tomat och lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en salladsskål. Ringla över olivolja* och en skvätt limejuice. Smaka av med en nypa salt* och peppar*, och blanda väl.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Plocka upp köttet med en tång, och låt marinaden rinna av i skålen. Stek köttet i 3-4 min på varje sida. 

Tillsätt marinad
5

Tillsätt resterande marinad när det återstår 3-4 min av köttets stektid och låt sjuda. TIPS: Marinaden kommer att karamelliseras – vilket ger mer smak!

Servera
6

Lägg upp honungs- och sojamarinerat fläskkött på tallrikar och skeda över resterande sås från stekpannan. Servera med sesampommes, sallad och aioli.